Invest Build Media
Инвестиции

Амбицията на „Майкрософт“: отрицателен „въглероден отпечатък“ до 2030 г.

Технологичният гигант „Майкрософт“ (Microsoft) желае да премахне напълно своя „въглероден отпечатък“ и дори да стане въглеродно отрицателен до 2030 г., заяви компанията в четвъртък. „Въглероден отпечатък“ е общото количество емисии парникови газове, което се отделя от организация, продукт или процес, предаде БНР.

В публикация в своя блог „Майкрософт“ отбеляза, че докато по-голямата част от света се опитва да достигне въглероден неутралитет, всеки, който има възможност, трябва да се стреми да бъде въглеродно отрицателен (да премахва повече вредни въглеродни емисии, отколкото отделя).

Технологичната компания отбеляза, че нейната „агресивна програма“ ще има за цел да бъдат намалени въглеродните емисии на фирмата с над 30% през следващите 10 години. За да постигне тази цел, „Майкрософт“ обеща да премахва повече въглерод, отколкото отделя всяка година, и добави, че също така ще инвестира един милиард долара във фонд за иновации на климата.

Освен това компанията заяви, че ще внедри технология, за да накара доставчиците и клиентите си да намалят тяхното въздействие върху околната среда, да публикува доклад за устойчивостта на околната среда и да подкрепя новите публични политики, които целят намаляване на въглеродния отпечатък.

Действието на „Майкрософт“ идва, след като най-големият фонд в света Blackrock обеща да промени своите инвестиционни политики, взимайки предвид изменението на климата.

Вижте още

Израелски стартъп е купен от Intel за 900 млн. долара

leni

COVID-19 удари и инфлуенсър маркетинга

leni

Аpple засилва интереса си към изкуствения интелект

viktoria

Напишете коментар