Invest Build Media
Инвестиции

Търсим сътрудничество с Китай в областта на земеделието

Задълбочаване на сътрудничеството в областта на земеделието беше основна тема на разговора между министър-председателя Бойко Борисов и министъра на селското стопанство и провинциите на Китай Хан Чанфу.

Развитието на партньорството в сектора ще бъде и основен акцент по време на срещата на лидерите от страните от Централна и Източна Европа и от Китай в началото на юли в София. Бойко Борисов и Хан Чанфу са били единодушни, че през последните години се наблюдава активизиране на двустранните отношения в областта на земеделието и очакват конкретни договорености по време на предстоящата среща в българската столица. Като пример за по-тясното сътрудничество министър-председателят е посочил подписания миналата година протокол между българското Министерство на земеделието, храните и горите и Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република.

Като успешна е било определена и работата на откритите Логистичен център 16+1 и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти в Пловдив.

„Вашите добри отношения с президента и с премиера на Китай спомагат за развитието на двустранните отношения“, е заявил министър Хан Чанфу и е изразил надежда, че българското правителство ще продължи да стимулира проектите по инициативата 16+1.

Премиерът Бойко Борисов е благодарил на министъра за организирането и провеждането на издирвателната акция за алпиниста Боян Петров.

Вижте още

МВР: Водачите да пререгистрират колата си до два месеца след покупката

ivan

Борисов представи потенциала на България за инвестиции пред американски компании

ivan

Българите менят изискванията си при търсене на жилище

admin

Напишете коментар