Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Пентхаус на Алекзандър Маккуин в Лондон е пуснат в продажба

Пентхаус в Лондон, принадлежал на гениалния дизайнер Алекзандър Маккуин, излезе на пазара с цена от 8,5 млн. паунда (10,6 млн. долара), пише Бизнесинсайдър.

Жилището се намира в тузарския квартал Мейфеър, в 119-годишна викторианска сграда, която е принадлежала на един от внуците на кралица Виктория.

Маккуин е известен дизейнер, оставил своя следа в модата в последните десетилетия. Той е носител на Ордена на Британската империя и на титлата Международен дизайнер на годината за 2003 г. Работил е като директор на френската модна къща Givenchy.

Купува собствеността на лондонската улица Dunraven Street през 2009 г.  на относително ниска цена – 2,5 млн. паунда и в следващата година го реновира.

След смъртта на дизайнера през 2010 г. долните етажи са придобити и продадени от инвеститор, докато горните етажи потъват в забрава. До момента, когато дизайнерът Пол Дейвис получава поръчка да ги трансформира в мезонет, разположен на 1790 кв. фута.

Някогашният дом на Маккуин се продава през две агенции – Wetherell и Knight Frank, които любезно са предоставили кадри от жилището – реновираните горни етажи.

Друга любопитна подробност около имота на номер 17 на Dunraven Street е, че е бил дом на Негово Височество Александър Маунтбатън – първият маркиз на Карисбрук, роден като Александър Батенберг – внук на кралица Виктория.

Сградата се намира до самия Хайд Парк и на минутка пеша от Оксфорд Стрийт и Бонд Стрийт, където Маккуин открива магазина си през 2003 г.

Последната реновация на жилището отнема 16 месеца и отдава почит на дизайнера. Ръчно направените италиански полилеи и неутралните цветове са основната тема на интериора.

alexander-mcqueen-london-penthouse-sale-02

alexander-mcqueen-london-penthouse-sale-03

alexander-mcqueen-london-penthouse-sale-04

Вижте още

Три жалби блокираха обществената поръчка за тол системата

ivan

Валидираха марка за 140 г. Български пощи

ivan

Най-новата реклама на Disney за Коледа ще ви просълзи (ВИДЕО)

Напишете коментар