Invest Build Media
Инвестиции

Запорираха имотите на комплекс Камчия

Заради неизплатени задължения към община Аврен  и към три частни компании, всички банкови сметки и имоти на дружеството „СОК Камчия“, бяха запорирани, пише „Дневник“. Дружеството е собственост на правителството на Москва.

Според проверка на изданието задълженията към община Аврен, на чиято територия се намира комплекса, са почти 500 хил. лв. – неизплатени данък сгради и такса смет а, освен това дружеството дължи и още 85 хил. лв. за минералната вода.

Заради задълженията всички недвижими имоти на комплекса са под запор. Под запор също е и целият хотелски комплекс „Лонгоз“, който е извън очертанията на детския лагер „Радуга“, но също е собственост на „СОК Камчия“, посочват от „Дневник“.

Припомняме, в началото на януари, външният министър Екатерина Захариева заяви в ефира на Нова телевизия, че комплексът „Камчия“ не е плащал дължимото на българската държава и дължи сериозни суми за данъци и такси.

Малко преди това външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че руската държава иска да придобие санаторно-курортния комплекс „Камчия“, намиращ се до устието на река Камчия на черноморския бряг, защото това е „уникален проект“ и е „идеален образец“ за прилагането на „мека сила“ от страна на Русия. Това изявление на Лавров пред Съвета на федерацията – горната камара на руския парламент бе на 25 декември мин.г.

От зададени към Лавров тогава въпрос стана ясно, че депутатите са проучвали въпроса с комплекса и са подготвили проект за превръщането му в „основна задгранична културно-хуманитарна площадка“ за налагане на руските интереси в Европа. Тогава и той съобщи, че въпросът ще бъде разгледан на оперативно съвещание на Съвета за сигурност.

Предоставянето на базата в Камчия на московските власти беше договорено от социалния министър в Тройната коалиция Емилия Масларова при посещението й в Москва през 2008 г. Комплексът беше открит на 9 септември 2010 г. от тогавашния кмет на Москва Юрий Лужков и премиера Бойко Борисов. Само няколко дни по-късно Лужков бе свален от власт.

Вижте още

Световната банка взе офис под наем в Младост

leni

МВР ще оскъпи специалните автомобилни номера, имало голямо търсене

ivan

До месеци се предвижда отварянето на 100 бензиностанции с по- ниски цени

viktoria

Напишете коментар