Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Новите домове: строят се за 2 часа, използват се 300 години

Повечето представители на средната класа по света цял живот работят, за да имат уютно жилище, да подсигурят дом за децата и внуците си. Архитекти, строители и дизайнери работят в посоката да облекчат този проблем. И някои вече са постигнали успех. Вече 15 години в Япония строят домове от пенопласт. Вижте как изглеждат те.

От японската компания „Japan Dome House“, твърдят, че строят експерименталните жилища само за 2 часа. За сметка на това издръжливостта на тези домове стигала до 300 години.

Куполните домове от пенопласт могат да издържат на земетресения с магнитуд 7 бала. С такава сила бе земетресението в Куматото през миналата година. То разруши много здания, хиляди хора останаха без покрив. Невредим остава само курорта „Aso Farm Land“, който се състои от 480 куполни жилища от пенопласт. Формата на купола, според експертите, не е произволно избрана. Изследванията показват, че домовете във вид на полусфери, издържат много повече на подземните трусове. Т.е. тези жилища не само се строят бързо, но имат важни преимущества пред обикновените стандартни къщи.

Как се строи един такъв дом? – Според японците, нямало нищо по-лесно. Пенопластите се обработват с огнеупорен разтвор, правят се разрези за прозорците и вратите, завършената конструкция се шпаклова.

Просто, бързо и сигурно. Какво по-хубаво от това?! А цената? – Един такъв дом, струвал не повече от 2 000 щ.д. Почти всеки може да си позволи цената им. За останалото имат думата интериорните дизайнери.

Вижте още

Нова офис сграда бе открита в Пловдив

admin

Върнаха на общината в Пловдив къща „Ламартин“

admin

Столична община: Няма да се секат дървета по Граф Игнатиев и пл. Славейков

ivan

Напишете коментар