Invest Build Media
Туризъм

Уикенд в Будапеща: какво да посетите?

Будапеща е град, изпълнен със сгради с невеорятна история, която очарова с любопитни факти своите посетители. Докато сте в града, винаги има какво да правите и разгледате.

Това е перфектен европейски град за посещение за дълъг уикенд. Ето важните неща, които трябва да видите:

1. Сграда на унгарския парламент 

68712

Построена през 19 век, сградата на парламента на Унгария е една от най-емблематичните сгради на Будапеща. Разходете се по бреговете на река Дунав и гледайте как залезът преобразява тази сграда със своя топъл, оранжев блясък.

2. Замъкът Буда

68714

Замъкът Буда е красива историческа сграда в сърцето на града. Направете 20-минутна разходка до върха на замъка и се насладете на изумителната гледка към града. Не забравяйте да разгледате Лабиринта вътре!

3. Рибарски бастион

68715

Тази неоготична тераса и нейните кули бдят над цяла Будапеща. Казват, че седемте различни кули представляват седемте племена, заселили се по тези земи преди повече от 1200 години.

Ако направите вашето посещение през нощта , можете да наблюдавате мигащите светлини на града и драматичната унгарска сграда на парламента отдолу.

4. Верижен мост

68713

Верижният мост Сечений е буквално свързваща точка за Буда и Пеща (двата града, които образуват Будапеща). Този драматичен верижен мост стои в контраст с богато украсените и красиви сгради, които го заобикалят. 

5. Градски парк

68716

City Park е вълшебно място за посещение през лятото или зимата. Ако дойдете през лятото, определено трябва да си направите пикник и да се насладите на градините, които ви заобикалят. Ако се отбиете през зимата, паркът оживява с музика, събития и ледени пързалки, на които местните и посетителите излизат да се насладят.

6. Обувки на брега на Дунав

 

68717

Тези обувки на брега на Дунав всъщност носят тъжна и тежка история.

Мрачно напомняне за ужасите срещу евреите, извършени през Втората световна война… „Обувки на брега на Дунав“ е символ на многото невинни жертви, разстреляни в града. Това е страшна гледка за преживяване и нещо, което никога не бива да забравяме.

7. Замъкът Vajdahunyad

68718

Разположен до зашеметяващото езеро за лодки в City Park, замъкът Vajdahunyad определено е задължителен, когато сте в Будапеща.

68722

Гледката е вълшебна и си струва да се посети, само, за да се полюбувате на красивата архитектура.

8. Статуя на свободата

68721

Статуята на свободата, разположена в сърцето на града, е построена през 1947 г., показваща на света духа, свободата и просперитета на Унгария като нация. Отправете се тук рано сутринта, ако искате да избегнете по-голямата част от посетителите.

9. Пещерна църква в хълма Гелерт

68720

Пещерната църква е част от един от тунелите на пещерата Gellért Hill. Разгледайте пещерите и се насладете на сюрреалистичния пейзаж. Високият олтар вътре в църквата се превърна в един от най-известните в цяла Унгария и си заслужава да се посети.

10. Гелерт Бани

68719

Част от красивия хотел Gellért, баните Gellért са натурален комплекс за къпане, който се счита, че притежава много лечебни свойства.

Баните присъстват на това място, макар и под различни форми, откакто Османската империя завладява този регион преди стотици години.

Направете крачка назад в историята и се къпете във великолепието на тези наскоро реновирани бани.

Вижте още

Външното министерство зове да не пътуваме до Шри Ланка

ivan

Да се разходим из България

leni

София с най-лошо качество на живот сред столиците в Евросъюза

ivan

Напишете коментар