Invest Build Media
Строителство

Новото околовръстно шосе ще намали софийския трафик

Строителството на отсечката от столичното околовръстно шосе между пътните възли „Цариградско шосе“ и „Младост“ напредва по график.

Това съобщиха за „Труд“ изпълнителите на трасето от „ГБС Инфраструктурно строителство” АД. 6-километровата отсечка ще бъде изцяло завършена до края на 2021 г. Досега са изпълнени приблизително около 15 на сто от изкопите и 10 на сто от насипите, предвидени по проект. Изграждат се пилотите и е започнало изпълнението на колони на моста при пътен възел „Лозен“. Едновременно с това се работи и по пешеходните надлези, поставят се водопроводи и канализация.

В рамките на проекта се предвижда изграждане на две платна с по 3 ленти за движение в посока или общо 6 ленти, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна с по две ленти за движение и тротоари. Разширението ще реши голяма част от проблемите с трафика в София. Ще бъдат построени 4 пътни възела, три пешеходни надлеза, два моста, водопроводи, канализация, телекомуникации, улично осветление и газоразпределителна мрежа.

Вижте още

Ще строят 50-метрова сграда близо до паметника Левски в София

leni

1,35 млрд. лева отпусна кабинетът за строителството на магистрала Хемус

ivan

Нов национален стадион може да има при реален обществен интерес

ivan

Напишете коментар