Invest Build Media
Имоти и строителство

Започнаха ремонти и по магистрала Тракия

Пътуването от и към София вече ще става още по-мъчително, след като от днес започнаха ремонти на два виадукта и по магистрала „Тракия“, пише в. „Сега“. От днес ще се работи и по моста над р. Стряма, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.

По магистрала „Хемус“ тапите са три, като в най-високата си част тя на практика е двулентова и двупосочна. През миналата седмица стана ясно, че колоните там ще се вият поне до пролетта, когато се очаква да завърши ремонтът на едната тръба на тунел „Витиня“. За „Тракия“ намеренията са тя да бъде отпушена след малко повече от месец и половина.

От вчера започна ремонт на фугите на два виадукта по трасето към Пловдив след София – при 16-и и 20-и км. Работи се в платното към столицата, затова движението ще е двупосочно в платното за Бургас. Така ще е до 28 октомври. От АПИ припомниха, че през юни са подменени фугите на съоръженията в платното за Бургас, а сега следва реконструкция в обратните платна. Около 1.5 млн. лв. ще глътнат поправките, средствата са от бюджета на пътната агенция.

За да се улесни трафикът, в края на работната седмица и през почивните дни ще има реверсивно движение в платното в посока София. От 14 ч. в петък до 10 ч. в неделя ще има две ленти за движение в посока Бургас и една за София. А от 10 ч. в неделя до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас.

Следващата тапа по „Тракия“ ще е на 136-ия км, където от днес продължава ремонтът на моста над река Стряма в платното за Бургас. Работата по съоръжението започна през май, но строителството беше временно спряно заради активния туристически сезон. Сега дейностите продължават, затова ще бъде ограничено изцяло движението в платното за Бургас. Трафикът ще бъде пренасочен в обновеното платно на моста в посока София и ще е двупосочен. Крайният срок на ремонта е 15 ноември.

Вчера започна и обещаната от регионалния министър Лиляна Павлова и шефа на АПИ Лазар Лазаров „поправка“ на пътен възел „Кочериново“, където трафикът от Кулата се включва в магистрала „Струма“. Този възел бе пуснат заедно с тържественото откриване на участъка от „Струма“ до Благоевград преди 11 месеца, но веднага предизвика критики, че е недомислен, опасен и създава предпоставки за катастрофи. Както в. „Сега“ писа, там трябва да се навлезе в насрещното на главния път, за да се продължи движението по магистралата към София. В резултат катастрофите там станаха почти ежедневие. След като и АПИ, и регионалният министър Лиляна Павлова първо обвиниха шофьорите и обясняваха, че инцидентите са заради превишена скорост и неспазване на знаците, Павлова все пак се ангажира с обещанието, че пътният възел ще стане кръгово кръстовище. Така връзката на главния път Е79 с магистралата за Гърция би трябвало да стане по-безопасна.

От АПИ информираха, че изграждането на кръгово движение ще стане до края на септември и ще струва около 300 хил. лв. от бюджета на агенцията. Заради ремонта ще има временна организация на движение, според която пътуващите по „Струма“ за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по обходен маршрут.

Вижте още

Решения чрез законови промени търси нова организация на строителни предприемачи

ivan

Започнаха инспекции на наетите в строителния сектор, открити са 31 нарушения за 3 дни в София

leni

Главният архитект на София спря спорен строеж в село Бистрица

admin

Напишете коментар