Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Имоти и строителство

Бездомни кучета в Ямбол получават подобрени условия

На последната сесия на Общинския съвет в Ямбол бе обявено, че скоро предстои значително подобрение и разширяване на приюта за бездомни кучета. Управителят на общинския приют, Надежда Горанова, информира, че броят на бездомните кучета в града непрекъснато нараства.

Ремонтът, който предстои, ще подобри условията в сегашните помещения за отглеждане, които бяха изградени преди почти 15 години. Също така, планира се изграждането на допълнителни боксове, които ще бъдат способни да поемат още около 20 кучета. Освен това, разглежда се възможността за създаване на отделни помещения за котки.

В момента приютът грижи за около 130 кучета, и въпреки че през тази година бяха осиновени над 30 животни, броят на питомците в приюта не намалява. Всекидневно се получават сигнали за бездомни животни, като броят им продължава да нараства.

Управителят на общинския приют за бездомни животни изрази загрижеността си за бъдещето на малките кученца, които се изхвърлят, особено през пролетта и началото на лятото. Все пък, всички кучета в приюта са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени, а осиновителите са освободени от такси за домашен любимец.

В момента не се изпитва сериозен недостиг от храна за животните, като с бюджета си приютът се справя. Благодарение на дарителите, предоставящи разнообразна храна, което включва и храни за по-възрастните и по-малките кученца, ситуацията с храненето е стабилна. Управителят на приюта изрази искрена благодарност към всички дарители и доброволци, които подпомагат приюта в неговата благородна мисия.

Вижте още

Стартира ремонтът на парка пред НДК

ivan

Затварят движението в двете посоки София-Благоевград на път Е-79

admin

Седемзвезден свърхлуксозен хотел откриха в Китай

admin

Напишете коментар