Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Facebook отпуска 100 млн. долара за малки фирми и бизнеси

Facebook обяви, че планира да отпусне грантове в размер на 100 милиона щатски долара на над 30 000 малки фирми от 30 държави под формата на парични траншове и кредити за безплатни реклами. Мярката е с цел да им помогне да превъзгмонат щатите, нанесени върху техния бизнес от Covid-19, съобщава Reuters.

Очаква се социалната мрежа скоро да публикува детайли за механизма, по който ще бъдат отпускани средствата.

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг написа в профила си, че икономическите турбуленции представляват сериозен риск за дребния бизнес.

“Чухме проблемите на малките фирми и разбираме начина, по който можем да им помогнем. Разбираме, че финансовата подкрепа може да им помогне да запазят дейността си и своите служители”, заяви Сандбърг и добави, че за представителите на малките предприятия ще бъде осигурен достъп до обучение и технологична подкрепа.

Фирмите ще могат да използват парите, за да платят наемите си, оперативните си разходи или да ги използват за реклама във Facebook.

Много от американските технологични гиганти също обявиха мерки, с които възнамеряват да помогнат на дребния и средния бизнес.

Uber например обяви, че ще премахне таксата за доставка на над 100 000 малки заведения за хранене в Съединените щати и Канада, за да им помогне да обслужват своите клиенти дистанционно.

Вижте още

На тридневен търг продават вещи на Мерилин Монро

admin

Възрастната работна сила е петролът на българската икономика, смятат експерти

ivan

Пфайзер продава сградата си в Ню Йорк

admin

Напишете коментар