Invest Build Media
Туризъм и Екология

Известният хотел Ritz в Лондон е продаден

Лондонският хотел Ritz, едно от най-известните имена в хотелиерския бизнес в света, е бил купен от неназован купувач. Сделката бе обявена малко след като хотелът затвори вратите си в петък, за първи път от 113 години, като реакция на избухването на пандемията от COVID-19.

Сделката с неназован катарски инвестиционен фонд бе оповестена без почти никакви допълнителни подробности от юридическите съветници – лондонската адвокатска кантора Macfarlanes.

Преговорите около сделката за продажба на Ritz минаха под знака на ожесточена фамилна вражда между досегашните собственици – братята сър Фредерик и сър Дейвид Баркли, които придобиха забележителния лондонски имот в Мейфеър за 75 млн. паунда през 1995 г.

Продажната цена е неизвестна, но се спекулира за около 750 млн. паунда, пише „Гардиън“.

Говорител на новия собственик коментира: „Привилегия е да станем собственици на емблематичния хотел Ritz и да имаме възможност да надграждаме вродения си стил и велики традиции. По време на тази криза COVID-19, първият ни приоритет е персоналът на The Ritz, които заедно са същността на 115-годишната репутация на Ritz. След като тази пандемия премине, с нетърпение очакваме да отворим отново хотела и да споделим нашите дългосрочни планове“.

Сър Фредрик Баркли, който заедно с дъщеря си Аманда е в ожесточена битка със семейството на брат си за семейните активи, заяви, че разпространението на вируса е било използвано за прокарване на продажбата. Той заплаши да предприеме съдебни мерки, ако продажбата на Ritz е за по-малко от 1 милиард британски лири, и изрази възмущение от това, че не е бил консултиран при сделката.

Отношенията между семействата на двамата братя Баркли се влошиха, след като племенникът на Фредрик беше хванат да държи записващо устройство в оранжерията на Ritz, където Фредрик често провежда срещи, според съдебните документи.

Семейството на брата на Фредерик, Дейвид, управлява оперативно хотела, и двама от синовете на Дейвид – Айдан и Хауърд, контролират империята Barclays като директори на Ellerman Investments Ltd, холдинговата компания на активите на Barclays UK.

„Радваме се, че постигнахме съгласие за продажба на Ritz, която осигурява голяма стойност за всички акционери, след строг процес, ръководен от независими съветници“, заяви говорител на Ellerman Investments Ltd.

„Купувачът се ангажира да инвестира в Ritz и неговия персонал в дългосрочен план, осигурявайки светло бъдеще на този уникален актив. Отбелязваме също, че нито сър Фредерик, нито Аманда Баркли имат правен интерес, който би им позволил да оспорват продажбата“, заявяват от компанията.

Вижте още

Дават на Пловдив 20 млн. лева за проекта „Европейска столица на културата – 2019“

ivan

Саудитска Арабия рекламира България като атрактивна дестинация

ivan

Мариана Николова: Предвидени са 55 млн. лв. за чартърни полети с цел туризъм

viktoria

Напишете коментар