Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

ЕП е в готовност да предостави свои сгради за лекуване на заразени с COVID-19

Европейският парламент е изразил готовност да предостави свои сгради за настаняване на болни от COVID-19, ако възникне нужда от допълнително пространство. Това съобщават медии в Белгия, като уточняват, че предложението е било отправено към общинската администрация на Брюксел.

Допълва се, че заради епидемията повечето от служителите на ЕП работят от домовете си и това освобождава много кабинети. ЕП е готов да осигури също стотина лекотоварни и тежкотоварни автомобила с шофьори за пренасяне на храна и лекарства. Отбелязва се, че в Брюксел е била предложена сградата на името на Хелмут Кол, която може да послужи за болница. Сградата не е част от основния комплекс на ЕП в белгийската столица.

Ръководството на институцията обмисля каква допълнителна помощ може да предложи. Обявяването на готовност за преотстъпване на площ засяга също сгради на ЕП в Страсбург и Люксембург.

По-рано днес Белгия съобщи, че едва половината от леглата за болни от COVID-19 в страната са заети. Според местните власти се очаква пикът на епидемията да бъде следващата седмица, а след това се предвижда спад в броя на заболелите, ако продължи стриктното прилагане на предприетите мерк

Вижте още

50 млн. лева ще бъдат похарчени за обучение на нискообразовани заети лица

ivan

Регионалният министър: Работата по тол-системата ще започне през 2018 г.

ivan

Ще успее ли САЩ да отцепи Instagram и WhatsApp от Facebook?

Напишете коментар