Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Малки спални, в които има място за всичко

Спалнята е едно от най-често ощетяваните от площ помещения. Отреждаме й минимално пространство, а искаме от нея да намери място за почти всичките ни вещи, дрехи, за двойното легло и защо не за малко бюро в ъгъла, по възможност.

Това, че пространството е малко, означава ли, обаче, че трябва да се лишим и от стил?! Напротив! Ограничените площи ни карат да бъдем още по-внимателни при планирането и разпределението на мебелите. А малките детайли и декорирането имат още по-голямо значение и могат да направят голямата промяна!

Как да създадеш функционална спалня, която същевременно да изглежда изискано и красиво? Ето някои проекти, които да ти дадат идея:

# Комбинацията на сиви тонове и топли нюанси на дърво са направили атмосферата в тази иначе съвсем тясна спалня изключително уютна и приятна. Тъй като целта й е през деня да се ползва за офис, леглото може да се прибере в стената и да освободи пространството в средата. Една от стените е облечена изцяло в шкафове, другата залага на визуалния ефект от контраста на дървените етажерки и сивата стена.

малки спални_дизайн_2

малки спални_дизайн_3малки спални_дизайн_4малки спални_дизайн_5малки спални_дизайн_6# Отново бюро и пак падащо легло – същите решения, но с различно разпределение откриваме и във втората спалня. Семплият й и съвсем изчистен вид е разнообразен от римски щори и стъклени плъзгащи се врати, покрити със светли завеси. Симпатично, нали?!малки спални_дизайн_7малки спални_дизайн_8малки спални_дизайн_9малки спални_дизайн_11малки спални_дизайн_13

# В дизайнерския проект на третата спалня няма нищо излишно. Всеки елемент е на точното място, за да изпълни определена функция. Реденето на мебелите тук е сякаш като игра на конструктор. Различните нива на модулите са обиколили стените на стаята, за да се образуват нощните шкафчета, пейката-ракла до прозореца, бюрото и ТВ поставката.малки спални_дизайн_16малки спални_дизайн_17

 

Вижте още

1400-годишно дърво Гинко билоба и неговият златен килим – СНИМКИ

Как да използваме класическото черно в интериорния дизайн

leni

Кои са тайните хотели и бункери

leni

Напишете коментар