Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Париж се забавляват с игри от балконите

„Знамето на коя държава има жълт кръст на син фон?“. Въпросът се чува от петия етаж на една от жилищните кооперации на ул. „Сен Бернар“ в Париж. В отговор той получава вик „Швеция!“, който идва от една от терасите на отсрещния блок, а от останалите апартаменти звучат аплодисменти.

Тази вечерна „викторина“ се провежда в последния месец от обитателите на жилищата в квартала, които не могат да напускат домовете си заради наложената от властите карантина.

Комедийният актьор Ноам Картозо организира играта с въпросите и я предава на живо в своя профил в Instagram. Едно от видеата е гледано над 1.1 милиона пъти.

„Забелязах, че съседите ми се чувстват тъжно заради ограниченията. Затова реших малко да разведря атмосферата в квартала“, разказва Картозо, който сяка вечер води шоуто от балкона си с две рула тоалетна хартия, провесени около врата му.

Идеята му хрумва преди няколко седмици, когато парижани всяка вечер започват да излизат на балконите си и да ръкопляскат на лекарите и медицинските сестри, които се борят с епидемията.

В опит да задържи тази социална връзка между хората за по-дълго време Картозо започва да свири за своите съседи, но това не повишава кой знае колко градуса на настроението.

Затова решава да започне да им задава въпроси, на които те да отговарят в състезателен режим. Единият отбор е съставен от обитателите на апартаменти с четни номера, а другият – от тези с нечетни.

Има и награди – пакети с тоалетна хартия и спагети.

 

 

Шоуто се нарича „Въпроси за балкон“ (от фр. – questions pour un balcon) по аналогия с популярното във Франция телевизионно шоу „Въпроси за шампион“ (Questions pour un champion).

И въпреки че неговото собствено шоу се превръща в истински хит, Ноам Картозо няма търпение то да приключи.

„Всички искаме да излезем навън, да се видим с приятелите си и със семействата си. Колкото по-кратко продължи тази игра, толкова по-добре“, казва той.

Вижте още

Борба със замърсяването: РИОСВ Варна в действие при интензивни дъждове

Мачу Пикчу е отново отворен след близо 8-месечно затваряне

Министърът на туризма: Проблеми със заведенията в „Слънчев бряг” няма

ivan

Напишете коментар