Invest Build Media
Туризъм и Екология

Халкидики и остров Миконос с извънредни мерки заради коронавируса

Гръцкото правителство налага извънредни локални ограничителни мерки в Халкидики и на остров Миконос във връзка с разпространението на COVID-19.

След извънредно заседание в оперативния център за гражданска защита и предвид вчерашните данни за разпространението на коронавируса в тези региони, по заповед на заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас, се въвеждат следните ограничителни мерки в регионалната единица Халкидики и в община Миконос:

  • Прекратяват се всякакви масови прояви като лайв партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито и т.н.
  • Забраняват се всякакви събирания на повече от девет души на едно място по каквато и да било причина както на обществени, така и на частни места.
  • В заведенията за обществено хранене се позволяват максимум до четирима души на една маса, освен ако не става въпрос за роднини от първа степен, когато се разрешават до шестима души.
  • Задължителна става употребата на маска както в открити, така и в закрити пространства.

В съобщението се напомня, че вече е в сила забрана за работа на заведенията от санитарен интерес от полунощ до 7 часа сутринта.

В Халкидики и Миконос са изпратени специални екипи, които да засилят контрола по изпълнението на ограничителните мерки. Одобрените мерки ще влязат в сила от 6 часа на 21 август (петък) и ще са в сила до 6 часа на 31 август.

Подобни мерки вече са в сила на островите Парос и Андипарос.

Вижте още

Красавица-гимнастичка спечели титлата Мис Созопол 2019

ivan

Революционно откритие в гробницата на египетския фараон Тутанкамон

leni

„Томас Кук“ отчитат 25% ръст на резервациите за България

ivan

Напишете коментар