Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Исландия прегръдките са препоръчителни…но не с хора

Прегръдките са забранени в условията на пандемия от коронавирус, а хората от всички краища на света са призовани да спазват физическа дистанция, за да се преборим със заразата.

На този фон, Исландската служба по горите призовава местните да прегръщат дървета, а не хора, съобщава Insider.

„Ние виждаме това като нашия принос към цялата криза“, посочват от службата. „Не можем много да правим в горското стопанство, освен да кажем:„ Елате в гората“.

Исландия предприе по-малко рестриктивен подход за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Докато тези, влезли в контакт с вируса, са под карантина, страната не наложи ограничения на останалите под формата на социално дистанциране.

Училищата са затворени и събирането на повече от 20 души на едно място е забранено, но горите в страната все още са отворени.

Посланието „Ела в гората“ се появи, когато горски рейнджър в публикува статус в личния си Facebook.

Посланието му напомни на хората ползите от прегръщането на дървета.

Освен с публикации в социалните мрежи, горската служба на страната привлича хората към горите и като разчиства пътеки, така че те да имат достъп до горите.

„Разходката из гората е полезна за вас и е добра за духа ви през трудни моменти. Всъщност, не е нужно буквално да прегръщате дърво“, казват от службата и допълват: „но дърветата нямат нищо против.“

Според различни проучвания хората, прекарали най-малко два часа сред природата, се радват на по-добро здраве и благополучие.

Според науката разходката в гората, че кара да се чувстваш освежен, изчиства ума ти и благодарение на нея спираш да мислиш за ежедневните си притеснения.

Вижте още

Екоминистърът подкрепя строежа на втори лифт на Банско

ivan

Министерството на туризма създава инвестиционна карта за отрасъла

ivan

Готвят забрана за лаптопи в самолетните салони при полети от Европа

ivan

Напишете коментар