Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Исландия прегръдките са препоръчителни…но не с хора

Прегръдките са забранени в условията на пандемия от коронавирус, а хората от всички краища на света са призовани да спазват физическа дистанция, за да се преборим със заразата.

На този фон, Исландската служба по горите призовава местните да прегръщат дървета, а не хора, съобщава Insider.

„Ние виждаме това като нашия принос към цялата криза“, посочват от службата. „Не можем много да правим в горското стопанство, освен да кажем:„ Елате в гората“.

Исландия предприе по-малко рестриктивен подход за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Докато тези, влезли в контакт с вируса, са под карантина, страната не наложи ограничения на останалите под формата на социално дистанциране.

Училищата са затворени и събирането на повече от 20 души на едно място е забранено, но горите в страната все още са отворени.

Посланието „Ела в гората“ се появи, когато горски рейнджър в публикува статус в личния си Facebook.

Посланието му напомни на хората ползите от прегръщането на дървета.

Освен с публикации в социалните мрежи, горската служба на страната привлича хората към горите и като разчиства пътеки, така че те да имат достъп до горите.

„Разходката из гората е полезна за вас и е добра за духа ви през трудни моменти. Всъщност, не е нужно буквално да прегръщате дърво“, казват от службата и допълват: „но дърветата нямат нищо против.“

Според различни проучвания хората, прекарали най-малко два часа сред природата, се радват на по-добро здраве и благополучие.

Според науката разходката в гората, че кара да се чувстваш освежен, изчиства ума ти и благодарение на нея спираш да мислиш за ежедневните си притеснения.

Вижте още

Български граждани ще мога да влизат в Турция с лична карта

25 хиляди гости се очакват в България за председателството на Евросъюза

ivan

Обезлесяването на Амазонската гора е с най-високи нива от 12 години насам

Напишете коментар