Invest Build Media
Туризъм и Екология

Турските плажове ще отворят най-рано през август

Турция се готви да отвори плажовете за чуждестранни туристи най-рано през август, съобщава вестник Стандарт.

Тогава ще отвори курортът Анталия,  става ясно от думите на експерта в сектора и главен съветник в общината Осман Айк. По думите му до този момент туристическата индустрия трябва да разчита единствено на местните туристи.

Според експерта някои европейски държави вече са започнали да смекчават ограниченията, приети на фона на огнището на коронавирус, докато други обещават да направят това през май.

Въпреки това пътуванията до Турция от тези страни също ще зависят от плановете на авиокомпаниите. И макар тези планове да не включват възобновяването на полетите с Анталия преди август 2020 г., прогнозата все още може да се промени въз основа на динамиката на епидемиологичната ситуация.

Дори като се вземе предвид отварянето на полетите до курорта, в началото се очаква сериозен недостиг на пътнически трафик, добавя експертът.

Той смята, че турските хотелиери трябва да се подготвят за откриването на сезона чужденци, като не забравят, че в началото ще трябва да приемат изключително местни туристи.

Представители на туристическата индустрия в Анталия също подчертаха, че понастоящем туристическите компании и курортните хотели имат масови резервации за август и септември. В по-голямата си част това са почивки, продавани като оферти за ранно резервиране през декември и януари.

Повечето туроператори предлагат да преместят почивките в края на лятото и началото на есента. Някои експерти не изключват, че началото на туристическия сезон може да се премести още повече – през октомври.

Вижте още

Кметът на Хасково игра шах с инвалиди, президентът на Локо Пд връчи купите и медалите

admin

Министърът на туризма и руският посланик посетиха района на Петрич

ivan

В Чили: увеличават данъците на богатите, намаляват ги за възрастните

leni

Напишете коментар