Invest Build Media
Туризъм и Екология

Съвместно с Румъния ще привличаме повече туристи

България разработва съвместни туристически продукти с редица страни от Дунавската стратегия. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред европейския комисар по регионална политика Корина Крецу на среща в Страсбург.

Вече сме предприели конкретни стъпки и си партнираме с редица държави, като работата с Румъния е в много напреднала фаза, посочи Ангелкова. Планира се двете държави да провеждат общи събития, които да промотират българските и румънските традиции на далечни пазари и да насърчават взаимния туристически поток.

Близо 680 хил. румънски туристи са посетили България до края на юли, което е ръст с 18%. „Румъния устойчиво заема първо място по брой на чуждестранните туристи в България, а редица други държави от Дунавската стратегия като Германия, Сърбия и Австрия, също имат важно значение“, подчерта Николина Ангелкова.

Очаква се 2018 г. да бъде обявена за Европейска година на културното наследство, което може да бъде използвано и за насърчаване на туризма. Това обсъдиха още Ангелкова и Крецу.

Двете коментираха, че това е още една възможност за задълбочаване на сътрудничеството и популяризиране на възможностите за туризъм, както между страните от Съюза, така и в рамките на Дунавската стратегия.

Корина Крецу акцентира, че съвместните действия в областта на туризма и културата са много важни за целия Дунавски регион и имат значение за задълбочаване на партньорството. Тя допълни, че проведената конференция през месец юни т.г. в Русе е добър пример за успешното сътрудничество в рамките на Стратегията и е допринесла за начертаване на конкретни стъпки за развитие на туризма в целия регион. „Провеждането на подобни инициативи затвърждава не само важността на Дунавската стратегия за Европейския съюз, но и спомага за подобряване на координацията между отделните държави“, допълни Корина Крецу.

Вижте още

От 2020 г. Влизаме във Великобритания с международния си паспорт

ivan

Повече от 1 милион туристи са почивали във Варна тази година

admin

Изумителни снимки на Нидерландия, прави ги пилот на самолет

Напишете коментар