Invest Build Media
Туризъм и Екология

Авиокомпаниите искат ясни правила за пътуването между САЩ и ЕС

По-голямата част от авиокомпаниите в световен мащаб настояват за конкретни правила за това как може да се пътува между Европа и САЩ. Предвид кризата, която се отрази и на техния бранш, желаят организация и последователни и стриктни действия.

Едно от възможните решения, които предлагат е създаването на организация за тестване на хората за коронавирус. Това е описано в писмо, подписано от собственика на British Airways и United Airlines и изпратено до вицепрезидента на САЩ Майк Пенс и до Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.

Lufthansa също е сред авиокомпаниите, които са подписали въпросното писмо, в което се настоява за създаването на тази организация, за да се подпомогне рестарта на полетите между Европа и САЩ, като по този начин ще се помогне на цялата индустрия.

До голяма степен, в момента пътуването между Европа и Съединените американски щати е изключително трудно, дори невъзможно понякога, заради правилата за пътуващите, които се променят непрекъснато.

„Като се има предвид безспорното значение на трансатлантическото въздушно пътуване за световната икономика, както и за икономическото възстановяване на нашия бизнес, смятаме, че е изключително важно да намерим начин за повторно отваряне на въздушните услуги между САЩ и Европа“, се казва в писмото на превозвачите. „Наясно сме, че процедурата по тестване на пътниците е доста сложна и може да предизвика редица непредвидени ситуации, но вярваме че това е отлична възможност за правителството и индустрията да работят заедно“, се казва още в изпратеното писмо.

От FlightGlobal заявиха за BBC, че подобни мерки са решаваща стъпка към рестартиране на полетите между Америка и Европа:

„Докато САЩ и ЕС отворят границите си отново за чуждестранни посетители, за авиокомпаниите ще бъде много късно и почти невъзможно да се измъкнат от кризата“, обявиха те.

Вижте още

Този зимен сезон в България се очакват над 1,7 милиона чуждестранни туристи

Жителите на Банско укривали туристически данък през 2018 г.

ivan

Румен Драганов: Има големи предизвикателства пред туризма у нас

ivan

Напишете коментар