Invest Build Media
Имоти и строителство

Откриха новопостроеното кръгово кръстовище в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов и Стефан Стоев, представляващ фирмата-изпълнител на обекта, прерязаха лентата на най-новото кръстовище за кръгово движение в Благоевград. То свързва улица „Владо Черноземски“, бул. „Васил Левски“, бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Христо Татарчев“.

По време на тържествената церемония беше извършен водосвет за здраве на жителите и гостите на града от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично“ Петър и Николай. Кметът Камбитов плисна менче с вода за успешна експлоатация на съоръжението.

„Общата стойност на кръговото кръстовище е 800 хиляди лева, като 300 хиляди от тях се подсигуряват целево от републиканския бюджет за ВиК мрежата“, каза още д-р Камбитов. Той оцени работата на фирмата-изпълнител като „бърза“ и „качествена“ и им благодари. С преобразуването на съоръжението трафикът през най-натовареното кръстовище ще бъде облекчен.

Реализирането на новото кръгово се наложи, за да се избегнат сериозните задръствания и реалните предпоставки за пътнотранспортни произшествия, застрашаващи живота и здравето както на шофьорите, така и на пешеходците. Пътното съоръжение бе най-натовареното в общината – приблизително на час през него преминават по 1962 автомобила.

Вече широчината на пътните ленти позволява паралелно в кръстовището да се движат лек автомобил и автобус. Направена е ясна маркировка, която да ориентира шофьорите, а пешеходните пътеки са боядисани в бяло и червено, за да бъде постигната по-добра видимост и да бъдат предотвратени пътни инциденти. Сред ефектите, които ще бъдат постигнати след преобразуването на новото кръстовище са намаляване на нивото на шума в района, намаляване на нивото на замърсяване на въздуха, както и намаляване на разходите за гориво, предвид липсата на светофарна уредба на място.

След ремонта пропускваемостта на колите значително ще се увеличи, като потокът от автомобили ще преминава от кръговото на ул. „Иван Михайлов“ през това на III ОУ „Димитър Талев“ и новоизграденото кръстовище, като ще продължава през това на „14-и полк“, през ЗМК и преди село Изгрев.

Вижте още

Поетапно ще бъде направен основен ремонт на опасния път Русе-Бяла

ivan

Строят поне три небостъргача в София

admin

Фандъкова: Строителството в „Младост“ ще бъде спряно

admin

Напишете коментар