Invest Build Media
Туризъм и Екология

Туристическият сезон в Турция ще започне след средата на май

Турция ще предприеме кампания за популяризиране през новия сезон на турския туризъм, който замря поради епидемията от коронавируса.

„Предвиждаме да стартираме кампанията за новия туристически сезон в средата на май“, информира турският министър на туризма и културата Мехмет Нури Ерсой.

По думите му кампанията ще бъде много по-наситена и с много повече активности, в сравнение с предишните.

Целта е да бъдат възстановени загубите от туризма, който е сред най-постърпевшите сектори от кризата с коронавируса.

„Открихме кредитна линия за професионалните екскурзоводи, с лимит до 10 хиляди турски лири и разсрочено изплащане до 36 месеца при шестмесечен гратисен период. Разполагаме с около 8 хиляди професионални екскурзоводи и всички те ще може да се възползват от тази възможност“, обясни министърът.

Ерсой отбелязва, че ще бъдат предприети мерки и за покриване на загубите заради преустановяване на дейността на музеите през март в рамките на предприетите ограничителни мерки заради Ковид-19.

„Ще удължим срока на картите за посещения в музеите, като ще бъде добавено времето, през времето те са били затворени. Важното е да привлечем туристите в музеите. В кампанията за популяризиране на турския туризъм ще включим всички туристически области на страната, летищата, страните, с които имаме най-голям туристически обмен“, каза министър Ерсой.

Той напомни, че Turkish Airlines планира да възобнови международните полети от 20 май, посочва БТА.

Заети в туристическия бранш твърдят, че въпреки загубите в туризма, има шанс да се навакса поне частично, поради това, че сезонът започва през май и продължава до октомври, ноември.

В същото време в туристическите комплекси, на плажовете и в заведенията се предвижда да бъдат въведени мерки за социална дистанция, което по всяка вероятност ще се отрази на цените, смятат специалисти.

Вижте още

Общо 15 000 българи отидоха в Гърция за ден

leni

Хайго игра тенис с инвалиди, раздаде им купи и медали в Тутракан

admin

Хотелите отбелязват ръст в приходите от 17% през април

ivan

Напишете коментар