Invest Build Media
Туризъм и Екология

Виртуални разходки, които ще ви оставят без дъх

Докато хората се самоизолират с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, виртуалните обиколки са единственият начин, по който повечето от нас могат да разгледат едни от най-страхотните места по света.

Много от тези обиколки обаче, в крайна сметка, не оправдават очакванията.

Те не работят или просто е прекалено трудно да се намерят 360-градусови изображения.

За да поправят това, от CNBC предлагат пет лесни за навигация обиколки на вдъхновяващи обекти, които са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Разходете са на пръсти по стъкления мост в Чжанцзяцзе

Китай като че ли успя засега да удържи заразата от COVID-19, като затвори по-голяма част от страната по-рано през годината, но местните и чуждестранните туристи на могат да посещават националния парк Чжанцзяцзе, част от местността Улингуан, която е включена в наследството на ЮНЕСКО.

Това беше най-високият и дълъг стъклен мост в света при откриването му през 2016 г. Мостът виси на 300 метра над земята и е с дължина 430 метра, а дебелината на стъклените панели е под 2.5 сантиметра.

Основателна причина да посетите моста виртуално. Можете да го направите тук, благодарение на руската компания за виртуална реалност AirPano.

Изкачете Андите, за да видите Мачу Пикчу

Като говорим за височини, Мачу Пикчу отдавна е най-популярната туристическа атракция в Пери, ако не и в цяла Южна Америка.

Изградени в средата на 15-и век от народа на Инките и намиращи се на 2 430 м надморска височина, тези руини са инженерно чуди.

Мачу Пикчу беше избран за едно от новите седем чудеса на света в проведено наскоро интернет проучване.

Сега обаче можете да разгледате всичко това в най-големи подробности тук.

Влезте в операта в Сидни

Операта в Сидни е част от културното наследство на ЮНЕСКО от 2007 г. Сградата е архитектурен шедьовър. Строителството й започва през 1959 г. и е завършено през 1973 г.

Това 360-градусово преживяване, създадено в партньорство с културния институт на Google, осигурява един виртуален ден в Операта, започвайки с красиво time lapse видео на слънцето, изгряващо над пристанището на Сидни.

След като разгледат известните зали на операта, посетителите се срещат с младото сопрано Никол Кар, която изпълнява ария от операта на Дворжак Русалка.

Можете да започнете обиколката си на операта в Сидни тук.

Обиколете улиците на Стария Квебек

Когато говорим за културни богатства, историческият Стар Квебек – едно от най-старите колониални селища в Северна Америка, е едно подценено бижу. Историческият район е част от наследството на ЮНЕСКО от 1995 г.

Тази виртуална обиколка, която е дело на туристическата служба на Квебек, предлага възможността човек да се върне в миналото.

Обиколката можете да започнете тук.

Разгледайте храмовия комплект Ангкор Ват

Храмовете в Ангкор Ват в Камбоджа са чудо сами по себе си. Комплексът е изграден в началото на 12-и век от Кхмерската империя като индуистки храм. Този огромен комплекс е превърнат в будистки център десетилетия по-късно и остава такъв и досега.

Сега можете да разгледате Ангкор Ват и някои от останалите известни храмове в комплекса, както и намиращия се наблизо град Сием Реап, благодарение на базираната в Амстердам компания VR Go.

Влезте в храмовете от тук.

Вижте още

Нощувките на туристи у нас нараснали през февруари

ivan

От 15 ноември стартират трайно ниски цени в хранителните магазини

Развитие на райската оазисна среда – 50 модерни къщички за уникално изживяване

Напишете коментар