Invest Build Media
Туризъм и Екология

Приближаващо се повишение на цените на самолетните полети

През пиковите летни месеци в Европа, самолетните билети вероятно ще поскъпнат отново тази година, прогнозира Ryanair, като оценява, че цените може да се повишат с до 10%. Тази ситуация се дължи на проблемите със самолетите на Boeing и Airbus.

Това увеличение на цените ще дойде в допълнение към вече значителното повишение на цените на полетите за ваканциите след пандемията през миналата година, когато големият интерес надмина капацитета на европейските авиокомпании.

Майкъл О’Лиъри, изпълнителен директор на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair, заяви, че компанията все още може да бъде принудена да намали летните си графици. Тези графици са базирани на очакваната доставка на 50 от 57-те Boeing Max 737-8200, които са поръчани.

Проблеми с контрола на качеството при американския производител Boeing се задълбочиха след взривяването на част от фюзелажа на Max-9 на Alaska Airlines по време на полет миналия месец, което доведе до забавяне на производството и доставките.

О’Лиъри допълни, че цените вероятно ще се повишат и поради проблеми с двигателите на Pratt & Whitney на самолетите Airbus A320. Тези проблеми принудиха някои авиокомпании, включително Wizz Air и Lufthansa, да спрат употребата на част от флота си.

Вижте още

Министърът на туризма Николина Ангелкова: България не е Слънчев бряг!

ivan

Шефката на НС: Туризмът е един от най-големите активи на Черноморския регион

ivan

Промени в маршрутите на автобусите в София: Нови връзки и удобства

Напишете коментар