Invest Build Media
Туризъм и Екология

„Антивирусни“ плажове на токчето на ботуша

В Пулия, на токчето на италианския ботуш, плажният мениджър Фабрицио Марцано подрежда чадъри и разделя пространството с тънки въженца, създавайки за летовниците модел на бъдещ антикоронавирусен плаж.

Ще успее ли община Порто Чезарео, на брега на тюркоазеносиньото Йонийско море, да привлече италианците, вече жадуващи за лятна почивка след деветседмичната изолация, която трябва да приключи на 4 май? Фабрицио Марцано, собственик на балнеокомплекса „Бачино Гранде“, смята, че е възможно, ако им бъде осигурено „спокойствие“.

„Въженцата на пясъка просто дават представа за едно разстояние“ между летовниците“, обяснява предприемачът, приел като база „30 на сто чадъри по-малко физически на плажа тази година“.
Стратегическият му план става по-ясен, ако се вгледаме в една част от плажа с чадъри, долепени един до друг, както миналата година.

Неговият модел „лято 2020“ предвижда далеч не така свойско общуване, с шезлонги, раздалечени на по метър и половина. Пътечка, обозначена с въжета, помага на всеки да отиде към шезлонга си, без да прескача останалите почиващи.

Ще трябва също и „да разшири обслужването“, доставяйки на отпускарите храна и напитки право до плажните им дюшеци, за да се избегнат опашките пред барчето и да се спазва необходимата дистанция, посочва шефът на комплекса.“Ние италианците сме хора с въображение, винаги има начин да вдъхнем на хората усещане за сигурност!“ – възкликва той.

Плажните оператори в Италия изглежда ще посрещнат 45 милиона туристи по-малко и ще понесат загуби от 30 милиарда евро през тазгодишния сезон, провален заради пандемията, сочи поръчано от бранша изследване в страната, пострадала най-силно в Европа с близо 26 000 жертви по официални данни, съобщава Нова телевизия.

Експертите от държавното здравеопазване приканват към максимална предпазливост: според директора на управление „Инфекциозни болести“ във Висшия медицински институт Джовани Реца италианците ще могат да плажуват това лято, само „ако“ се потвърди сегашното подобрение на епидемиологичната обстановка и „единствено при стриктно спазване на минималните дистанции“.

Вижте още

Пътниците на Летище София са намалели наполовина

leni

В Румъния: увеселителен парк на 100 метра под земята

leni

Най- големият потънал самолет в света стана атракция и е обект на много посещения

viktoria

Напишете коментар