Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Работодателят-милиардер, който все още изплаща пълни заплати

Съоснователят на Oracle Лари Елисън продължава да плаща заплати и бонуси на своите служители, които са назначени на хавайския му остров, пише Business Insider.

Богатството на Елисън по последни данни възлиза на 58.6 млрд. долара.

Ланай е шестият по големина хавайски остров, като в момента 3200 души живеят там. Основателят на Oracle го придобива през 2012 г. за сумата от 300 млн. долара.

Някога островът е бил известен и като „Островът на ананасите“, тъй като е произвеждал 75% от всички ананаси в света.

Днес там се провеждат най-вече спортни мероприятия, сред които плажен волейбол, катерене, голф, сърф и др. На Ланай има три хотела, като два от тях са от веригата Four Seasons Resorts.

Елисън притежава почти всичко на Ланай – хотели, супермаркети, както и 1/3 от всички имоти на него. В момента той е в преговори да закупи дори и електропреносната мрежа на острова.

Кметът на Мауи, към който спада и Ланай, наскоро благодари на Лари Елисън, че се грижи за хората на острова.

„Към момента те всички получават заплатите си в пълен размер. Милиардерът също така е намалил или премахнал наемите на всички бизнеси по време на пандемията.

Говорителят на компанията Pulama Lanai, която се грижи за стопанисването на острова, отказа да даде информация каква част от 3200-те жители на Ланай работят за Елисън.

Днес трите хотела на острова са временно затворени. Плажовете бяха затворени на 17 април, а ресторантите приемат поръчки само с доставка за вкъщи.

По последни данни на Ланай има само 1 жител, който е дал положителна проба за COVID-19.

В последните 8 години Елисън е инвестирал 41 млн. долара в построяването на допълнителни къщи за гости на Ланай. Той също така придоби и двете авиокомпании, осъществяващи полети до него, но по-късно продаде една от тях.

Вижте още

Парното може да поскъпне средно с още 5% от началото на октомври

ivan

Огнян Герджиков ще оценява юристи, ексминистър Станков с награда

ivan

Ремонт и покупка на кола са основните причини за теглене на кредити

ivan

Напишете коментар