Invest Build Media
Туризъм и Екология

Всяко семейство във Виена ще получи по 50 евро ваучер, за да отиде на ресторант

Ядене и пиене за сметка на публичния сектор? Това скоро ще бъде възможно във Виена. Всяко домакинство от средата на юни ще получи ваучер до 50 евро от градската управа.

Целта е да се подпомогне гастрономията, засегната силно от кризата с коронавируса, заяви кметът на австрийската столица Михаел Лудвиг. Заведенията в страната отварят отново в петък, съобщи сайтът „ое24“.

От офертата могат да се възползват всички 950 000 домакинства с постоянно пребиваване във Виена, обясни кметът. Едночленно домакинство ще получи бон на стойност 25 евро, а ако домакинството се състои от повече хора – ваучер за 50 евро.

Те могат да бъдат използвани във всички участващи в акцията ресторанти и кафенета до края на септември. Идеята има и един недостатък – срещу тази сума не може да се консумира алкохол.

Акцията стартира в средата на юни и ще струва на градския бюджет 40 милиона евро, информира БГНЕС

„Да, можем да си го позволим“, категоричен е кметът Михаел Лудвиг. Според него, заведенията за обществено хранене са се справили добре през последните няколко години, за да могат да използват необходимите средства в трудни моменти. В града има 6 000 хранителни обекта с около 60 000 служители, към които се добавят и около 3 000 кафенета.

Виенската гастрономия реализира годишно около 1.4 милиарда евро. С ваучерите виенчани ще бъдат стимулирани да посетят „своите“ кафенета, ресторанти и гостилници, като по този начин им „ударят рамо“ в тежката ситуация.

Вижте още

Наградиха няколко български вина на конкурса Винария 2017

ivan

София с най-лошо качество на живот сред столиците в Евросъюза

ivan

Туристически инспекторат ще се грижи за правата на потребителите

ivan

Напишете коментар