Invest Build Media
Туризъм и Екология

Туристически пакети за България се предлагат и от румънски туроператори

Няколко туроператорски компании в Румъния възобновиха дейността по продажба на ваканционни пакети за дестинации, като България, Гърция, Турция, Кипър и Хърватия.

Има търсене и за почивки на румънското крайбрежие, съобщава сайтът stiripesurse.ro, цитиран от БГНЕС.

Гърция беше сред първите държави, които предприеха стъпки за възобновяване на туризма, тъй като голяма част от икономиката на страната разчита на този сектор.

От румънските агенции споделят, че вече имат запитвания от партньорски компании кога започват да продават туристически пакети.

Миналата седмица са продадени почивки с автомобил в Гърция, тъй като властите там вече са взели мерки за възобновяване на туристическата дейност, а това дава увереност на клиентите.

„Ние работим за възобновяване на дейността в дестинации, като България, Турция, Гърция, Кипър, Хърватия, както и на почивки в румънските морски курорти, където има търсене, в планините и СПА зоните“, заяви главният изпълнителен директор на една от туристическите фирми.

Компанията води преговори с няколко клиники в Букурещ, които биха могли да предложат на клиентите „здравни пропуски“, които Гърция може да поиска при преминаването на границата.

Туроператори очакват сезонът да започне в средата на юни или на 1 юли и разчитат на властите в Румъния, както и в България, Гърция, Турция, където вече са обявени мерки за защита на туристите.

Вижте още

Можем да отидем на почивка в Гърция без след това да сме под карантина

leni

Каламата – 6 причини защо да посетим това невероятно място в Гърция

leni

Статуята на Христос в Рио отново е отворена за посетители

leni

Напишете коментар