Invest Build Media
Без категория

Мадагаскар: Защо си струва островът да бъде посетен?

Невероятно място, от което ще останете очаровани.

Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света. Това кътче от планетата заслужава да бъде посетено на място. Не се задоволявайте само със снимки и видеа.

Планирайте следващото си пътешествие и нека то бъде в посока Мадагаскар, тъй като:

1. Там ще се удивите на дивата природа
Едно от нещата, които туристите не забравят след пребиваване на Мадагаскар, е дивата природа. Това е остров, животните тук имат прекрасна среда за развитие.

Може да се каже, че Мадагаскар е екологична перла. Представителите на флората и фауната са забележителни. Разбира се, лемурите са най-големите звезди.

2. Удивителни скални формирования
Островът ще ви привлече със скалните си образувания. Те са уникални, а някои от тях крият дълбоки водни басейни.

3. Красиви плажове
В типичния стил на Индийския океан, Мадагаскар предлага страхотни плажни ивици. Освен това тук няма тълпи. Можете спокойно да заемете повече място на плажа. Няма кой да ви отнеме тази глезотия. Не забравяйте да отскочите до Нойзи Сакатия – там може да поплувате с големи костенурки.

4. Баобабите
Ако лемурите не са ви на сърце, то погледнете величествените баобаби. Няма как да не се запечатат в паметта ви. Всички 8 вида баобаби може да видите на остров Мадагаскар.

5. Град Антананариво
Познат още като Тана, представлява колоритен градски център, където се стичат много туристи, но бързо го напускат. Да, това е забързан град. Замърсяването там е проблем. Той обаче имате своите прелести, стига да му отделите време.

6. Подправките!
Мадагаскар е световният лидер в производството на ванилия. Тази сладка подправка с мексикански произход е ценна и ако ви е любопитно да видите как расте, то не забравяйте да посетите острова през юли. Тогава е жътвата на ванилия.

7. Научете „мора мора“
Ако всяка нация има своя мантра, то това е мантрата на Мадагаскар. Означава „бавно, бавно“. Можете да я използвате като отговор на какъвто и да е въпрос. Особено ако сте се забързали за някъде.

Вижте още

Ще разследват банката зад Apple card

leni

Главният вирусолог на САЩ взема по-висока заплата от американския президент

5 млн. литра вино годишно изнасяме за Русия

ivan

Напишете коментар