Invest Build Media
Без категория

Въвеждат още рестрикции заради COVID-19 в американския щат Калифорния

Властите на американския щат Калифорния заявиха вчера, че ще забранят събирания и дейности, които не са от първостепенно значение, във всички райони, в които пандемията от Ковид-19 заплашва да парализира работата на болниците, предаде Франс прес.

Ограниченията ще влязат в сила в регионите, в които интензивните отделения на болниците са запълнени на над 85 процента. В някои региони до такова положение може да се стигне до един или два дни, заяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

По силата на тези ограничения ще бъдат забранени всички събирания и услуги, които не са от първостепенно значение. Засегнати ще бъдат салони за красота и фризьорските салони. Баровете ще затворят, а ресторантите ще работят единствено в режим на доставки по домовете.

Училищата в Калифорния ще останат отворени, както и „инфраструктурите от критично значение“.

Калифорнийските власти вече обявиха вечерен час, като ограничиха правото на гражданите да излизат навън от 22:00 ч. до 05:00 ч. в районите, най-тежко засегнати от Ковид-19.

Броят на заразените с коронавирус в Калифорния е над 1,26 милиона, а смъртните случаите са 19 400.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ към 07.48 часа б.вр. районът на Лос Анжелис е най-тежко засегнатият в САЩ с 414 185 потвърдени случаи на коронавирус и 7740 починали с Ковид-19.

Съединените щати регистрираха рекордните над 210 хиляди случая на заразяване с коронавирус за 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ през последното денонощие е 2900.

Като цяло, към споменатия по-горе час в страната заразените са 14 139 577, а починалите с Ковид-19 – 276 325.

Броят на хоспитализираните пациенти с Ковид-19 в САЩ продължава да расте, като в сряда техният брой за първи път от началото на пандемията стана над сто хиляди.

Здравните власти предупредиха, че пътуванията по повод Деня на благодарността миналата седмица могат да доведат до допълнителни случаи на заразяване.

САЩ, които през последните седмици се сблъскват с увеличаване на броя на заразените, вече на два пъти регистрира по двеста хиляди заразените на ден през изминалия месец, но досега не бе регистрирана стойност като днешната, отбелязва Франс прес.

Вижте още

В очакване на Коледa – Москва, Русия (СНИМКИ)

Само за 2 дни близо 400 са получените заявления по новата мярка „Запази ме“

Добрин Иванов : Очаква се инфлацията да достигне 30%

Напишете коментар