Invest Build Media
Туризъм и Екология

Вижте кои европейски острови ще заплащат COVID-19 тестове на туристите

Португалският ваканционен остров Мадейра обяви, че ще плаща тестовете за коронавирус, които ще бъдат правени на всички туристи при пристигането им.

Архипелагът, заедно със съседния остров Порто Санто, ще отвори въздушното си пространство за международни пътници от 1 юли, съобщава Daily Mail.

Но за да бъдат допуснати на островите, туристите или ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен в рамките на 72 часа преди пристигането им, или да се подложат на безплатен тест на място.

Според Туристическия съвет на Мадейра островите се съсредоточават върху репутацията си на безопасни дестинации и работят със SGS – световен лидер в областта на хигиената, за да сведат до минимум риска от зараза.

Мадейра е пионер в Португалия в „разработването на добри практики за справяне с COVID-19.

На острова бяха регистрирани много малко случаи на коронавирус, което го прави изключително безопасен вариант за почивка.

Той се намира в Атлантическия океан, а субтропичният му климат означава, че е топло през цялата година.

Извън столицата Фуншал, островът е рядко населен, а впечатляващият му буен природен пейзаж е класифициран като обект от световното природно наследство на ЮНЕСКО от декември 1999 г.

Наскоро Мадейра беше определен за приключенската столица на Европа с многобройните възможности за занимания на открито – от каньонинг до пешеходни пътеки.

Порто Санто, който е разположен край Мадейра, е първата плажна дестинация в Европа, която официално отвори след борбата за ограничаване на разпространието на COVID-19, като има и допълнителното предимство.

Пясъците на острова имат научно доказани терапевтични свойства, които премахват всякакъв начин на неразположения. В момента няма ограничения за пътуване между двата острова.

Вижте още

БДЖ пуска предварителна продажба на билети за почивните дни около 3 март

ivan

Безработни ще имат допълнителна квалификация за работа в туризма

ivan

Верига за ядки Mr. Almond: Качеството и усмихнатите клиенти са нашата движеща сила

Напишете коментар