Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Интересни и практични идеи за первазите

Ако сте привърженици на минималистичния интериор, то най-вероятно первазите на прозорците ви са празни. В случай обаче, че искате да внесете повече уют в дома си и да намерите практично приложение на перваза, разгледайте нашите предложения за декорация:

Саксии с цветя

Започваме с най-популярния начин за използване на перваза, а именно превръщането му в кът за цветя. Изборът на растения зависи от много фактори – изложението на прозореца, големината и предназначението на стаята, свободното ви време. Ако нямате голям опит в отглеждането на живи растения, изберете такива, които не изискват много грижи – кактуси, драцена, нолина, каланхое, алое, агаве и други.

На перваза в кухнята може да поставите сандъчета с ароматни билки и подправки като мента, босилек, розмарин, магданоз. За спалнята и детската стая изберете растения, които нямат силен аромат, не предизвикват алергии и помагат за по-добър сън. Примери за такива са: здравец, алое вера, каланхое, хризантема, бамбук, стаен лимон.

Ако стаята е със северно изложение и светлината не достига, поставете на перваза най-много две саксии със сенколюбиви растения, които не стават твърде високи за да не възпрепятстват нормалното проникване на светлина.

Празнична украса

Первазът е идеалното място, на което да разположите празничната украса за Коледа, Велик Ден, Баба Марта или Хелоуин. Традиционното сезонно декориране на дома с цветя и билки през пролетта, с мидички и рапани през лятото, жълъди, лешници и клонки през есента и снежинки, свещи и красиви играчки през зимата, също изглежда страхотно на перваза.

Любими аксесоари

Снимки в рамки, настолен часовник, любима ваза или сувенир могат да намерят място на перваза и да го превърнат в уютно кътче за спомени.

Кът за четене

Удобна възглавничка и мека постелка превръщат перваза в идеалното място за четене на любима книга с чаша чай или капучино.

Работен кът

Первазът може да се използва и като работно място стига да е достатъчно широк.

Вижте още

Първият златен хотел в света бе открит в Ханой (СНИМКИ)

Бизнесът, общините и държавата се обединяват за подобрение на българския туризъм

Новият началник на ДНСК е архитект Иван Несторов

ivan

Напишете коментар