Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Странни неща, превърнати в уникални хотели

Отсядането в хотел може да не е просто почивка, а цяло приключение! Все пак само си представете да се събудите под вода, обградени от коралов риф, или пък да наблюдавате Северното сияние през прозрачните стени на стаята ви. Дори можете да отседнете в кран в Холандия или във винени бъчви в Португалия.

Много необичайни неща могат да служат за хотелски стаи, така че, ако търсите уникално изживяване, надникнете в нашата галерия. И тъй като сме сигурни, че нямате търпение за следващата ваканция, имаме добра новина. Всеки може да се възползва от изгодни оферти, за да бъде почивката неповторима.

Надуваеми стаи 

Надуваеми стаи

Finn Lough Resort във Финландия предлага прозрачни надуваеми стаи, от които можете да се наслаждавате на прекрасното небе и на гората около вас.

Хотел с водопад

Хотел с водопад

Huilo Huilo Montaña Mágica Lodge в Чили е невероятен еко хотел, от чийто покрив се стича истински водопад.

Истински иглута

Истински иглута

Швейцарският хотел Iglu-Dorf дава под наем иглута, направени от сняг и ледени тухли. Хотелът може да се похвали с много посетители, но стаите се изграждат само през зимата.

Подводният хотел

Подводният хотел

Atlantis, The Palm в Дубай е голям хотелски комплекс, който предлага и подводни стаи и подводен ресторант, чиито стени са стъклени и гледат към коралов риф и много морски обитатели.

Хотел от контейнери

Хотел от контейнери

Хотелът Quadrum се намира в Кавказ, Грузия. Разположен е на височина от 2200 метра и е направен изцяло от големи контейнери за транспортиране.

Хотел от бъчви

Хотел от бъчви

Португалският хотел Wine House предлага невероятно изживяване за почитателите на виното. В този хотел те могат да отседнат във винена бъчва! Но не се притеснявайте, бъчвите са много големи, така че стаите изобщо не са клаустрофобично малки.

Самолетът 

Самолетът

Costa Verde Resort в Коста Рика предлага апартамент, разположен в истински „Боинг-727“ от 1965 г.

Стая в кран 

Стая в кран

Hotel Faralda Crane в Амстердам предлага стая, която се намира на височина от 50 метра. Помещението е разположено в недействащ кран и се намира в центъра на града.

Гигантският картоф

Гигантският картоф

Big Idaho Potato е хотел, който доста нашумя напоследък, защото представлява 6-метров картоф, макар и направен от стомана и бетон. Целта на фирмата, която го е направила, е да рекламира картофите на щата Айдахо. Нощувката в картофа струва 200 долара.

Хотел, направен от ЛЕГО 

Хотел, направен от лего

Хотелът към увеселителния парк Legoland Windsor Resort в Англия е направен от 2,1 млн. легло тухлички. Целият комплекс е идеален за всички почитатели на легото.

Хотел във влак 

Хотел във влак

Английският хотел Old Railway Station е реставрирал вагони от XIX век и ги е превърнал в хотелски стаи.

Хотел от сол 

Хотел от сол

Боливийският хотел Palacio de Sal се намира на ръба на най-голямата солна пустиня в света – езерото Салар де Уюни. Хотелът е направен от солни блокове.

Хотел от тръби 

Хотел от тръби

Tubohotel в Мексико е доста странно място. Стаите са изградени в големи бетонни тръби, но от хотела твърдят, че престоят там е много удобен.

Хотел от шоколад

Хижа от шоколад

Chocolate Hotel във Франция е хижа, направена от шоколад от долу до горе – дори масите, столовете, съдовете и книгите вътре са направени от шоколад.

Вижте още

Стартира нов конкурс за паметник на бившия кмет на София инж. Иван Иванов

ivan

Защо 70% от обществения транспорт липсва аудиоинформация?

Как да превърнем дефекта в ефект?

leni

Напишете коментар