Invest Build Media
Туризъм и Екология

Топ дестинации в Европа за тотално презареждане

Не е случайно, че хората обичат да пътуват. За тях това е начин да презаредят батериите, да се откъснат от ежедневието си и да попаднат в един напълно нов свят.

И ако при едно обикновено пътуване правим физическо бягство от действителността, има места, на които напълно може да се откъснете от нея и да преминете на друго ниво.

Предлагаме ви поглед към пет европейски дестинации, след които ще бъдете като преродени.

Долче вита в Италия

Къде: Le Sirenuse, Позитано, Италия

Едноседмичен детокс и la dolce vita не са взаимно изключващи се. Отдайте се на пълен релакс в емблематичния Le Sirenuse в Позитано, където ще се погрижите за здравето и благополучието си на величествения бряг на Амалфи.

Само си помислете – преходи през околните планини, персонализирани срещи с диетолог, изискани органични и вегански ястия, приготвени от готвач със звезда от Мишлен, занятия по йога и медитация, както и ежедневни тренировки със сертифициран личен треньор, възстановителни масажи. С други думи, всичко, за което може да се мечтае по време на уелнес престой в Италия.

Спокойствие в Испания

Къде: Уелнес клиника SHA, Аликанте, Испания

Пречистете ума и тялото си, докато почивате на невероятната Коста Бланка в Испания. Тук ще имате комбинация от холистични терапии, фитнес планове и медицина, които ще намерите в рамките на едно специално уелнес изживяване.

SHA предлага и специфични уелнес програми за отслабване, облекчаване на стреса, фитнес тренировки, новаторски терапии, като подводни масажи и електролимфен дренаж. И не на последно място – наслада от здравословната средиземноморска кухня.

В горите на Тоскана

Къде: Rosewood Castiglion del Bosco, Тоскана, Италия

Тук можете да направите четиридневно уелнес бягство с йога и разходки в гората. Програмата обещава облекчаване на стреса, понижаване на кръвното налягане, засилване на имунната система и душевен релакс. Има и сесии от Анусара йога – форма на хатха йога, която се фокусира върху баланса и силата.

Презареждане в Швейцария

Къде: La Réserve Geneva, Женева, Швейцария

Швейцарският хотел на езерото наскоро представи нов пакет, наречен Feel Good Escape. Идеята е самовглъбяване и релакс, което означава, че дните ви ще са изпълнени със спа процедури, йога и туризъм.

Тук няма ограничения за храна, така че можете да избирате ястията си сред ресторантите на хотела, независимо дали става въпрос за Le Tsé Fung със звезда от Мишлен или по-лека закуска в кафе Lauren. Свежият швейцарски въздух ще свърши останалото.

Вижте още

Вековните букови гори в парк „Централен Балкан“ влязоха в Списъка на ЮНЕСКО

ivan

Външно: Няма пострадали или засегнати българи при пожарите в Гърция

ivan

От утре Гърция отново се отваря за круизни кораби

viktoria

Напишете коментар