Invest Build Media
Туризъм и Екология

Любопитно: Маймуни нападнаха лекар и откраднаха проби с COVID-19

Стадо маймуни са нападнали медицински служител в Индия и са откраднали няколко кръвни проби, за които се смята, че са заразени с коронавирус, съобщава Huffpost, цитирани от profit.bg.

Един от служителите на държавния медицински колеж в Меерут минавал покрай лабораторията, когато бил атакуван от група резус макаци.

Те успели да отмъкнат от ръцете му няколко кръвни проби, взети за изследване от пациенти, които са дали положителни проби за COVID-19.

Очевидци, цитирани от изданието, твърдят, че са видели как една от маймуните се качва на близкото дърво и започва да дъвче една от пробите.

Части от кръвните проби били разхвърляни в околността, което дава сериозни поводи за притеснение на местните власти.

Засега няма доказателства, че маймуните могат да се заразят с COVID-19 при досег с човешки кръвни клетки.

Според ръководителя на медицинския институт д-р С.К. Гарг не може да се твърди, че инцидентът ще доведе до някакви по-тежки последици.

След налагането на ограничителните мерки в района на Меерут, маймуните започват да се появяват все по-често на места, които преди са препълнени с хора.

Много от тях обаче изпитват трудности в намирането на храна, тъй като липсата на хора по улиците означава, че и за приматите остават по-малко отпадъци.

А те разчитат именно на тях за своята прехрана.

Вижте още

Волейболистка стана Мис Асеновград, а Петя Буюклиева и кметът на града пяха в дует

ivan

5 лева ще е дневната карта в деня на отриването на сезона в Боровец

admin

Колко цигари и алкохол може да внесем в Гърция без наказание?

ivan

Напишете коментар