Invest Build Media
Туризъм и Екология

Любопитно: Маймуни нападнаха лекар и откраднаха проби с COVID-19

Стадо маймуни са нападнали медицински служител в Индия и са откраднали няколко кръвни проби, за които се смята, че са заразени с коронавирус, съобщава Huffpost, цитирани от profit.bg.

Един от служителите на държавния медицински колеж в Меерут минавал покрай лабораторията, когато бил атакуван от група резус макаци.

Те успели да отмъкнат от ръцете му няколко кръвни проби, взети за изследване от пациенти, които са дали положителни проби за COVID-19.

Очевидци, цитирани от изданието, твърдят, че са видели как една от маймуните се качва на близкото дърво и започва да дъвче една от пробите.

Части от кръвните проби били разхвърляни в околността, което дава сериозни поводи за притеснение на местните власти.

Засега няма доказателства, че маймуните могат да се заразят с COVID-19 при досег с човешки кръвни клетки.

Според ръководителя на медицинския институт д-р С.К. Гарг не може да се твърди, че инцидентът ще доведе до някакви по-тежки последици.

След налагането на ограничителните мерки в района на Меерут, маймуните започват да се появяват все по-често на места, които преди са препълнени с хора.

Много от тях обаче изпитват трудности в намирането на храна, тъй като липсата на хора по улиците означава, че и за приматите остават по-малко отпадъци.

А те разчитат именно на тях за своята прехрана.

Вижте още

Повече поляци и унгарци на почивка у нас, по-малко британци и французи

admin

Шест български вина взеха награди „Златен ритон“ на Винария 2018

ivan

Ако търсите спокойствие, посетете о. Фурни

leni

Напишете коментар