Invest Build Media
Туризъм

Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на плаж Перла били спазени

Изискванията за 50 на сто свободна и 50 процента платена зона на морски плаж Перла са спазени, платените плажни принадлежности на ивицата са според одобрената схема от Министерството на туризма. Това е казала министър Николина Ангелкова при проверка на място на плажа, в която е участвал и кметът на Приморско Димитър Германов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Ангелкова е уточнила, че според експертите от контролното звено на министерството нарушения няма, но ще бъде възложен и геодезически мониторинг, за да се гарантира, че площите с платени плажни принадлежности и свободна зона са според изискванията. Ако бъдат установени отклонения от изискванията, ще бъде наложена неустойка, която е в размер на 5 процента от концесионната цена по договор, а при повторно нарушение ще бъде изпратено предупреждение за прекратяване на концесията.

По отношение на сигналите, че не се разрешава на туристите да плажуват на свободна зона, Николина Ангелкова е посочила, че тази година местата на двете зони са разменени. Според закона всеки стопанин на плажа може да променя схемата и разполагането на платени плажни принадлежности всяка година, стига тя да отговаря пропорционално на изискванията.

За плаж Приморско-централен сме поискали от кмета да издаде заповеди за премахване на преместваемите обекти, които са на ивицата, е заявила министър Ангелкова. Тя е казала, че в момента не е редно на плажа да има търговски обекти и платени плажни принадлежности, а, ако се стигне до премахване, ще бъдат съборени 4 обекта. Има приключила процедура за концесиониране на плажа, като тече срок за обжалване. Очаква се до 2 седмици да има подписан договор, но, ако евентуално обжалване забави сключването му, плажът ще бъде отдаде под наем.

По темата за плажа Кабакум и сигнали за замърсени води, които се изливат там, Ангелкова е информирала, че са сезирани контролните органи и ще бъде направена съвместна проверка. Очаква се тя да бъде извършена най-късно до понеделник.

Вижте още

Изработват 500 килограмов леден бар в тазгодишното изложение Бургас Експо

admin

Особеностите на Мароко, които могат да смутят неподготвения турист (СНИМКИ)

leni

Плажове по Черноморието все още нямат наемател

ivan

Напишете коментар