Invest Build Media
Туризъм и Екология

Малки фермери ще предлагат свои храни на фестивал в София веднъж седмично

Фермерски храни на малки производители от страната ще бъдат представяни всяка седмица от края на юни до началото ноември на фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“, съобщава „Дневник“.

Първото издание на фестивала е днес (28 юни) от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55).

Организаторите Биоселена обещават разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки.

Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко също са предвидени в програмата на фестивала. Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби.

Организатор на фестивала е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. „От нашата ферма – с любов за Вас“ е продължение на няколкогодишните усилия на фондацията в рамките на българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“ за подкрепа на малкия местен природосъобразен бизнес, както и за скъсяване на веригата на доставки на качествена храна и улесняване достъпа на регистрираните малки и средни производители на фермерски продукти до потребителите.

Вижте още

Софийското летище върнало 604 изгубени вещи от началото на годината

ivan

„За“ и „против“ спорят за вината в случая с Национален парк „Пирин“

ivan

Кюриосити откри остатъци от живот на Марс

admin

Напишете коментар