Invest Build Media
Туризъм и Екология

Николина Ангелкова: Да продължим да рекламираме всички наши туристически атракции

Трябва да продължим да рекламираме всичките ни туристически атракции и да ги направим максимално достъпни, заяви министърът на туризма Николина Анеглкова на среща с представителите на туристическия бизнес. “Целта на днешната среща е заедно с вас да начертаем неотложните стъпки, които трябва да направи Министерството на туризма по отношение на настъпващия летен сезон от една страна и от друга – тези неотложни стъпки във връзка с основните приоритети на министерството за един 4 годишен мандат и разбира се средносрочните и дългосрочните такива, така че да имаме ясен план по отношение на действията, които трябва да извършим“, обърна се Ангелкова към представителите на туристически бранш.

По думите ѝ първата задача е законодателната рамка. „Това е тежката задача – да довършим общественото обсъждане и като цяло дискусията по отношение на Закона за туризма. Има доста важни изисквания и приоритети, които сме начертали и следва да бъдат финализирани, за да може секторът да функционира нормално – като статута на националните курорти, като това да засилим и координираме правилно работата по отношение на маркетинга и рекламата“, посочи министър Ангелкова.

„Трябва да обсъдим и предложенията, които, както през предизборната кампания, така и в предишния мандат имахме по отношение на възможността за създаване на програма за туристическата инфраструктура – финансиране социализацията на туристическите обекти, за да станат максимално достъпни от една страна и от друга рекламирани“, допълни тя. По думите й е важно и да продължи да работа за улесняване на използването на минералните извори. „Имаме над 1 600, но едва около 10% от тях се оползотворяват“, отбеляза туристическият министър.

„Важно е да продължим да работим в посока рекламиране и промотиране на всичките ни видове туристически атракции, да направим максимално достъпни всички туристически атракции“, каза още тя. Като други приоритети Ангелкова посочи и защита правата на потребителите, намаляване на административната тежест, както и създаване на съвети към министерството.

По думите й е важно и още сега да започне подготовката за следващия зимен сезон. „Имахме изключително успешен зимен сезон с 19,9% ръст, трябва да стартираме подготовката за следващия, за да имаме още по-добро резултати“, посочи тя.

Вижте още

Очакват туристите в България от април до септември да надхвърлят 8 милиона

admin

9 странни коледни традиции по света

leni

Румен Драганов: 210 000 българи пътуват в страната за Великден, а 70 000 – в чужбина

ivan

Напишете коментар