Invest Build Media
Туризъм

Валери Симеонов обеща подкрепа в борбата с преместваемите обекти в курортите

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов увери министъра на туризма в подкрепата си за намирането на практическо решение с уродливото по думите му явление „преместваеми обекти“ в националните курорти. Той декларира подкрепата си в рамките на първата работна среща на Николина Ангелкова с представителите на туристическия бизнес.

Нормативната база позволява в рамките на около два месеца да бъдат премахнати такива обекти, отбеляза Симеонов и обеща да отдаде целия си опит и енергия в тази посока. Той посочи, че това е „болна“ тема за курортите „Слънчев бряг“ и „Златни пясъци“.

Сред другите проблемни области за сектора, за които вицепремиерът пое ангажимент за подкрепа, са свързани с обезпечаване на работна ръка, инфраструктура, промяна на нормативната база. Макар и с малка група, можем да разчитаме на коалиционната подкрепа и на нашия по-голям партньор – ГЕРБ, каза Валери Симеонов.

Все още ресорите в Министерския съвет по отношение на вицепремиерите не са конкретно разпределени. Смятам, че след утрешното заседание в моят ресор ще бъде Министерството на туризма. Но и да не е, това няма никакво значение, тъй като аз съм от район, в който основният поминък е туризмът и имам пряк ангажимент към избирателите, както и към всички, които се занимават с туризъм, каза още Валери Симеонов.

Снимка: poligraff.net

Вижте още

Френските туристи се завръщат към България през лятото

ivan

9 неща, които да направиш това лято

leni

76,4% по-малко туристи в Тайланд

leni

Напишете коментар