Invest Build Media
Туризъм и Екология

България представи туристически услуги на изложението Отдых/Leisure в Москва

Министерството на туризма участва с информационен щанд от 100 кв. м на 22-рото Международно туристическо изложение  Отдых/Leisure 2016 в Москва. На него се представиха и съизложители от четири водещи за руския пазар български туристически фирми. Те се включиха също в презентацията „Добре дошли в България“, на която бяха демонстрирани възможностите на страната ни да предлага атрактивни почивки през зимния сезон 2016/2017, както и разнообразни оферти за детски отдих, уелнес,  балнео- и СПА почивки, към които руските граждани проявяват голям интерес. Един от водещите им мотиви при избор на място за пътуване е също и фактът, че България е спокойна и сигурна дестинация с конкурентни цени.

Изложението е най-голямото специализирано събитие през втората половина на годината в Русия и се явява официално мероприятие на Федералната агенция по туризъм. България участва в борсата за 12-а поредна година. Тазгодишното издание на Отдых/Leisure отчита над 700 участници от 70 страни, както и много региони на Русия. По неокончателни данни експозициите са посетени от близо 70 хил. души – експерти и крайни потребители.

Русия е важен генериращ пазар за българския туризъм. За периода януари-юли 2016 г. федерацията заема четвърто място в класацията на НСИ чуждестранни туристи с близо 360 хил. посетители, което е с над 14% повече спрямо същия период на миналата година. Много добри са резултатите и от първите месеци на това лято. През юли Русия заема второ място с над 157 хил. визити (близо 18% ръст). За периода юни-юли 2016 г. посещенията от тази страна са около 293 хил. (трето място), което е ръст от 18% спрямо същите месеци на 2015-а.

Според данни от нашето Министерство на външните работи за периода април–август 2016 г. броят на издадените визи за руски граждани за България е над 264 хил. – 25% ръст в сравнение със същия период на 2015 г.

Характерен за руските туристи е дългият среден престой в страната ни, което също определя голямото значение на руския пазар за развитието на българския туризъм. Данните за периода юни-юли 2016 г. показват, че средният престой на един руски турист у нас е 8 нощувки (или 9 дни). Това нарежда руските туристи на първо място по показателя средна продължителност на престоя сред 37 държави, за които в България се води статистика.

Вижте още

Министърът на туризма Николина Ангелкова: България не е Слънчев бряг!

ivan

Скоро няма да има директна самолетна линия между България и САЩ

ivan

Турция намали ДДС за туризма на 1%

viktoria

Напишете коментар