Споменахме тази песен само защото в света наистина има места, където улиците нямат имена.

Без имена на улиците в Япония

Там само главните булеварди и по-големите улици имат наименования. Много по-често срещно е разделението по квартали и номера на блокове, когато се отнася до това на кой адрес живееш.

И макар да ни се струва на пръв поглед, че това е доста объркващо, всъщност хората се справят много по-добре в намирането на района, който търсят в страната, когато имат подходящата карта, разбира се, отколкото в градове, в които туристите търсят даден обект по имената на улиците.

Без завеси в Нидерландия

Нидерландците не обичат да слагат пердета или щори на прозорците си. Вярно е, минувачите могат да видят всичко, което се случва в дома на хората, живеещи там, но познайте какво… на тези хора изобщо не им пука. Просто в тези страни, като Нидерландия, хората имат съвсем различно възприятие за лично пространство. Те уважават личния живот на другите и дори не биха си помислили да надничат през прозореца, за да видят какво правят съседите им вкъщи.

В Сингапур простират на бамбукови пръчки

Да, това използват местните хора там, за да сушат дрехите си. Е, през последните години много от жителите сменят бамбуковите пръчки с метални или с въжета, но други продължават да сушат прането си по стария традиционен са страната начин.

Десерт с пилешки гърди

В съседна Турция правят десерт с пилешки гърди. Нарича се „tavuk göğüsü“ и съдържа нарязани пилешки гърди, мляко, ориз, захар и канела. Като млякото с  ориз, но и с пилешки гърди.

Най-стръмните стълбища

Те също са характерни за страната без завеси – Нидерландия. Те са характерни за къщите, разположени по протежение на каналите, които са обикновено много тесни и високи, заради опасността от наводнения. Затова и стълбите вътре трябвало да отговарят на облика на къщата, като по този начин се получават много стръмни.

По-добре изрусяване на космите, отколкото премахване

На този принцип действат много жени в Бразилия. Докато жените по целия свят са „полудели“ по процедури за премахване на окосмяването по тялото, то в Бразилия се счита, че жените с изрусени косми са по-красиви. В магазините там лесно може да се намери препарат за изсветляване на космите по тялото.

Японската баня офуро

Това е друго чудо от Япония, направено обикновено от дърво. Тя може да бъде открита в почти всеки японски апартамент и къпането в такава баня е истински ритуал. Човек се потапя в офуро ваната до раменете, след което тя се затваря с дървен капак, за да се запази водата достатъчно топла.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Според традицията всички членове на семейството в Япония се къпят в тази вана един след друг без да сменят водата, затова всеки си взима душ преди да влезе във ваната.

В Колумбия сервират горещия шоколад с парченца солено сирене в него

Да, хората в Колумбия имат специално отношение към горещия шоколад и там е прието той да се пие с парче сирене в него. Според мнението на много туристи, посещавали тази дестинация, това е странно, но и много вкусно.

Във Франция млякото се съхранява на стайна температура

Причината е, че във Франция повечето магазини предлагат ултрапастьоризирано мляко, затова не намират за нужно да го съхраняват в хладилни витрини. Много хора споделят, че това мляко не се вкисва и има по-различен вкус от обикновеното пастьоризирано мляко.

Никакво червено мастило в Южна Корея

По принцип в Южна Корея, ако напишеш името на някого с червено мастило, това означава, че този човек е починал. Ето защо туристите трябва да бъдат много внимателни, когато са на посещение в страната и искат да надпишат картичка например. Най-добре е, когато ходите в Южна Корея да не си носите писалки с червено мастило. За всеки случай.