Invest Build Media
Туризъм и Екология

Масови фалити в хотелския сектор

Ако сегашната обстановка продължи и през следващите, се очакват фалити. Това заяви Милена Иванова, член на Управителния съвет на Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и генерален мениджър на хотел Севтополис – Медикал и СПА, в предаването ‚Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Няма официална статистика точно с колко е намален персоналът в сектора, но със сигурност като цяло е намален броят на служителите“,  заяви тя, цитирана от dnes.bg.

Милена Иванова смята, че секторът би могъл да бъде подкрепен чрез увеличаване на бюджета на Националния осигурителен институт (бел. ред. става въпрос за осигуряване на средства за посещение на санаториум и спа услуги с цел подобряване на здравословното състояние).

„Многократно изпращахме списъци с предложения и идеи, но е необходим по-добър диалог и по-добра чуваемост, за да бъдат хората по-добре подкрепени, за да оцелеят. При втора вълна смятаме, че са необходими по-ясно разписани правила за работа в извънредна ситуация и в извънредна обстановка“.

„Трябва да видим „златото“ в ситуацията, да се възползваме от възможностите и след кризата да минем на едно по-горно ниво“, каза още Милена Иванова.

Вижте още

Хотел-музей, построен над древни руини

leni

Ако ще пътувате за Франция информирайте се за транспортните стачки там!

ivan

От юли гръцките хотели ще посрещат гости

leni

Напишете коментар