Invest Build Media
Туризъм

Германия отменя забраната за пътуване до турски курорти

Турски медии пишат, че Германия отмени предупреждението за пътуване до най-важните ваканционни региони на Турция.

Отпадат сигналите за провинциите Анталия, Измир, Айдин и Мугла, съобщи германското външно министерство във вторник. Зоните включват туристически курорти като Бодрум, Фетие, Кушадасъ, Кемер, Сиде, Алания и Белек.

Турското правителство ще изисква от всички пътници да покажат отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен в рамките на два дни преди пътуването. Германия посочи като причина ниските нива на заразата в курортите, в които случаите са едва пет нови на 100 000 жители седмично.

Германското външно министерство заяви, че предупрежденията могат да бъдат въведени отново, ако ситуацията с пандемията се влоши.

Германия предоставя втория най-голям брой туристи в Турция миналата година след Русия. Повече от 3 млн. германски граждани са с турски произход.

Турция призовава Германия и други европейски държави да отменят предупрежденията за пътувания за страната, като заяви, че са несправедливи и евентуално създадени, за да помогнат за увеличаване на търсенето на почивки в страни като Гърция, Испания и Италия.

Туризмът е жизненоважен източник на приходи в чуждестранна валута за Турция – тя спечели почти 35 млрд. долара от индустрията миналата година, тъй като се бори да поддържа лирата стабилна след валутната криза през 2016 г.

Източник: economic.bg

Вижте още

Отвориха имението на Принс за посетители

admin

5-те най-добри ски курорти във Франция

leni

Гръцките туристи в България надхвърлили 1 милион през 2017 г.

ivan

Напишете коментар