Invest Build Media
Туризъм

Промените в Закона за туризма предвиждат създаване на туристическия инспекторат

Промените в Закона за туризма предвиждат създаване на туристическия инспекторат. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Министърката поясни, че към момента ведомството й може само да категоризира хотелите и след пет години, когато се поиска категоризация да направи проверка. Тя обясни, че идеята е туристическият инспекторат да се занимава само и единствено с последващ контрол на хотелите.

Ангелкова поясни, че инспекторатът ще проверява дали се спазват изискванията на закона веднъж след като е категоризиран даден хотел. „В момента тези правомощия са в Комисията за защита на потребителите (КЗП), но до ден днешен, особено за кошмарния хотел в Чифлика, не сме получили искане от КЗП за отнемане на категорията. Съгласно закона към днешна дата само по искане на КЗП може да се отнеме категорията“, заяви министърът. Тя каза, че не се реагира и комисията не сезира министерството и то е с „вързани ръце“.

„В момента чакаме друг орган да ни сигнализира, за да можем да стартираме процедура за отнемане на звезди“, заяви Ангелкова.

Вижте още

Николова: Лично съм проверила всички хотели за спазване на мерките

viktoria

Министерство на туризма събира номинации за малко познати спа дестинации

ivan

Вероятно и след 13 юли ще има забрана за влизане на чужденци в страната

leni

Напишете коментар