Invest Build Media
Строителство

Кварталните улици са приоритет в строителната програма на София

Сериозен акцент в строителната програма на Столичната община през тази година са ремонтите на улици в кварталите. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че заложените средства са повече от която и да било друга година, а графикът на ремонти се прави след заявки от районните кметове.

Най-ключовата строителна дейност за тази година е цялостната реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“ заедно с площадите „Славейков“ и „Гарибалди“ и градината около църквата „Св. Седмочисленици“.

Фандъкова припомни, че там ще останат да се движат само трамваите, иначе улицата ще бъде пешеходна. Кметът определи ремонта като много тежък, тъй като там предстои цялостна подмяна на канализационната система.

Приключват процедурите и по други ключови обекти за годината, като например подмяната и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. „Цар Борис Трети“ и по ул. „Каменоделска“, каза още Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че се подготвя приключването на разширението на участъка от бул. „Тодор Каблешков“ и кръстовището на бул. „Цар Борис Трети“. Очаква се ремонтите там да се случат през лятото. Подготвя се и процедурата за разширението на бул. „Тодор Каблешков“ в участъка от бул. „България“ до Костенския водопад.

Започва освобождаване на „пръстените“ с паркирали автомобили на площад „Александър Невски“. Кметът посочи, че до няколко дни трябва да бъде освободен „вътрешният пръстен“. Тя допълни, че след приключване на реконструкцията на площада две от дъгите веднага ще бъдат освободени. Ще се работи и по следващи участъци, като едновременно ще се търсят и алтернативи за паркиране, отбеляза Фандъкова.

Тя напомни, че е започнал вторият сезон от залесяването на новата гора на София в землището на Суходол. Фандъкова отбеляза, че трябва да бъдат засадени 125 000 дръвчета на територия от 250 000 дка, която да се включи в зеления пръстен около столицата. Това, по думите на Фандъкова, е изключително сериозна мярка за подобряване на чистотата на атмосферния въздух. Тя отбеляза, че проектът е започнат през миналата есен, когато са били засадени около 12 000 фиданки.

Вижте още

Новопостроените небостъргачи в Лондон са 60

leni

Кметът на София провери ремонта на централната Зона 4

ivan

Китайци с интерес към строежа на тунела под Шипка и магистралата Русе-Велико Търново

ivan

Напишете коментар