Invest Build Media
Туризъм

Туристическото ведомство получава 5 млн. лв. повече за реклама през 2018 г.

До края на тази година Министерството на туризма ще може да поема допълнителни ангажименти за разходи за реклама в размер до над 4,77 млн. лв., реши кабинетът по време на редовното си заседание. Приети са промени в утвърдените максимални размери на ангажиментите за разходи на ведомството, които могат да бъдат поети през 2018 г.

Увеличението ще бъде за сметка на намаление на равни части от полагащите се ангажименти за разходи за периода 2019-2021 г., с което ще бъде запазен одобреният разходен таван на бюджета на министерството. Предвижда се да бъде продължена успешно реализацията на дейностите в сектор „Туризъм“ за осъществяване на интегрирана комуникационна кампания на целеви пазари.

Целта е през тази година да се поемат ангажименти за комуникационен микс от телевизионна, външна, печатна, радио- и онлайн реклама, както и чрез организиране на В2В събития, медийни срещи и пресконференции, с които да се стимулира изборът на България като туристическа дестинация.

Реализираните досега кампании, както и представянето на България на международните пазари, доведоха до много добрите резултати през 2017 година, както официалната статистика показа, съобщават от правителствената пресслужба.

България е посетена от близо 9 млн. чуждестранни туристи, което е увеличение със 7.6% спрямо същия период на миналата година. Увеличеният брой туристи повишава значително и приходите от международен туризъм – те възлизат на над 6.895 млрд. лв. за 2017 г. Ръстът спрямо рекордната досега в историята на българския туризъм 2016 г. е 9.3%, като тогава приходите са били 6.311 млрд. лв.

Вижте още

Глобална консултантска фирма ни казва как да доведем повече туристи от чужбина

ivan

Спад с над 60% е регистриран в броя на отчетените нощувки в туризма в сравнение с 2019г.

viktoria

От Кранево искат антикризисна програма за туристическия бранш

viktoria

Напишете коментар