Invest Build Media
Туризъм и Екология

Николова: Лично съм проверила всички хотели за спазване на мерките

Всички ресторанти, места за развлечение и хотели спазват стриктно указанията и мерките за работа в условията на пандемия.

Лично съм ги проверила и съм се уверила в това, заяви министърът на туризма Марияна Николова по време на среща с Илия Илиев, представител на немския туроператор Schauinsland-Reisen GmbH.

„Страната е безопасна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични мерки срещу Covid-19, каза още министър Николова, цитирана от Министерството на туризма.  Тя посочи още, че България има много добри перспективи като здравна дестинация на германския пазар, като акцентира, че пазар Германия е водещ за сектора у нас.

Министърът представи на събеседника си решението на правителството да бъде отпусната държавната помощ за чартърните полети, която е в размер на 35 евро за всяка заета седалка.

„Поднасям благодарност за това, че българската държава успя с едни гърди напред да направи нещо за нас, това е много важно и ние оценяваме тази субсидия, която се осигурява“, заяви Илиев. По думите му основен фокус при представянето на дестинация България е възможностите, които тя предлага за СПА туризъм.

Имаме разработена и специална маркетингова кампания за пазар Германия, разработена спрямо нуждите и търсенията на немските туристи, каза министър Николова. И поясни, че е предвидено популяризиране на възможностите за предоставяне на лечебни, амбулаторни, превантивни и уелнес услуги в България, като още миналата година беше публикувано първо издание на каталог с повече от 20 сертифицирани за германския пазар обекта в България на немски език.

Източник: economic.bg

Вижте още

Най-опасното място на Земята

leni

„Междузвездни войни” пристигнаха в Лондон с пътуваща изложба

admin

България се изкачи в класация за най-добрите страни в света

leni

Напишете коментар