Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Собствениците на заведения имат нови искания

Нови искания отправят собствениците на заведения- да отпадне задължителното носене на маски от сервитьорите на открито, както и ограничението за четирима човека на една маса.

Заместник-председателят на Сдружението на заведенията Евгений Зумпалов уточни пред НОВА, че те не оспорват задължението служителите им да са с маски на закрито.

„Ние просто искаме да бъдем третирани еднакво с всички български граждани.

Но един сервитьор на един бийч бар, днес може да мине 20-30 км. Представете си на 40 градуса жега с маска, докато всички около него са по бански”, заяви Зумпалов. Той даде пример с Гърция, където според него не само, че никой не носи предпазни средства, но и не се спазва никаква дистанция.

„Никой не задължава собствениците на заведения да премахнат маските или шлемовете, това ще се прави по избор. Хората, които работят в заведения не са втора категория хора.Непрекъснато някъде се опитва да се каже „ето, те защо отвориха заведенията, вдигна се заболяваемостта”.

Ние питахме много пъти, дайте ни една статистика колко хора са се разболяли в заведенията и колко от тях са в болница, защото няма такава статистика”, каза той.

Относно изискването за само четирима души на маса Зумпалов заяви:

„Представете си компаниите по морето, никога не са четири човека, идват в заведението и ние ги настаняваме на различни маси. В същото време, тези същите хора след това си стават, отиват си заедно на плажа, в палатката.

,,Не сме против никакви мерки, за нас важното е едно: каквито мерки важат за всички останали граждани, такива мерки да важат и за заведенията“, каза още той.

Вижте още

Мая Манолова представи законопроект за личния фалит

ivan

Брюксел ни отряза над 7 млн. евро от рибарската програма

ivan

Русия e технологично готова да се изключи от глобалния интернет

Напишете коментар