Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Големия бариерен риф създадоха музей на подводното изкуство

Разположен на Големия бариерен риф, Австралия, край брега на Таунсвил, Северен Куинсланд, Музеят на подводното изкуство разкри невероятни изображения на уникални и завладяващи инсталации под вълните. 

Освен че има за цел да бъде основна туристическа атракция, създаващa работни места и морски научен и изследователски център, музеят се надява да привлече внимание към опазването и реставрацията на рифовете в световен мащаб. 

Музей на подводното изкуство е създаден в Големия бариерен риф в Австралия

Единственият музей на подводното изкуство в Южното полукълбо, MOUA е дом на серия от инсталации от водещия подводен скулптор Джейсън де Кайрес Тейлър. През последните десет години Тейлър създава няколко мащабни подводни музея и скулптурни паркове, с колекции от над 850 публични произведения в натурален размер.

Музей на подводното изкуство е създаден в Големия бариерен риф в Австралия

Творбите са създадени в John Brewer Reef and The Strand, като бъдещи проекти са създадени за Palm Island и Magnetic Island.

Музей на подводното изкуство е създаден в Големия бариерен риф в Австралия

Встъпителната скулптура Ocean Syren е инсталирана заедно със Strand Jetty в Таунсвил. Творбата е по модел на местния традиционен собственик на Wulgurukaba Takoda Johnson, с визия да вдъхнови посетителите към каузата за опазване на рифа и опазването на океана. Той реагира на данните за температурата на водата от метеорологичната станция на Дейвис Риф на Големия бариерен риф и променя цвета си в отговор на колебанията й.

Вижте още

Чудеса на природата застрашени заради климатичните промени

Кои са най-често крадените вещи от хотелите?

leni

Заявление за фалит подаде и втората най-стара авиокомпания в света

leni

Напишете коментар