Invest Build Media
Туризъм и Екология

Кабинетът отпуска 70 млн. лв. помощ за транспортния бранш

С 30 млн. лв. спасяват от фалит превозваческия и туристическия бранш. Протестиращи и управляващи се разбраха да бъде сложен край на финансовата агония. Какво включват новите мерки в транспортния бранш?
„Част от колегите, които бяха на протеста, дойдоха на кръглата маса. По-голямата част от протестиращите бяха употребени. Според нас информацията за кръглата маса е била манипулирана по отношение на тях, не са имали пълните данни“, каза за „Денят ON AIR“ председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Тя обяви, че около 70 млн. лева ще бъде помощта, която ще бъде безвъзмездна за целия транспортен бранш.

„Диалогът с Министерството на транспорта и правителството не е спирал от 13 март досега. Работим по варианти за безвъзмездно финансиране. Държавната помощ е и гаранцията по кредити, нисколихвеният процент“, уточни Милтенова.

И разкри, че Българската банка за развитие (ББР) има готовност да започне работа по целеви продукт, който да е насочен към туризма.

„Тази седмица продължаваме с разговорите с ББР. Мерките до момента са постигнати въз основа на диалога. Освен икономическите мерки, важно е да обърнем внимание и на административните“, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите ѝ oт бранша са получили уверение от ББР, че от понеделник ще вече ще има сключени договори с останалите търговски банки, където ще може да бъде започнато кредитиране.

„Логиката на ЕК е, че ако едно предприятие не е функционирало добре преди пандемията, то няма нужда от подпомагане заради пандемията“, разясни Милтенова.

източник: dnes.bg

Вижте още

Невиждани до момента съкровища са открити при реставрацията на Помпей

leni

Подготвят осмото национално специализирано изложение за ягодоплодните и фестивал на малината

Юнаците от с. Бобово се включват в празника на греяната ракия и зелевата чорба

leni

Напишете коментар