Invest Build Media
Туризъм и Екология

Дестинациите, които плащат на туристите, за да ги посетят

Експерт по пътуванията подбра дестинациите, които ще плащат на туристите – под формата на големи отстъпки и ваучери, за да ги посетят след пандемията.

Кристина Корс сподели поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да отделят пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува.

Очаквано, видеоклиповете й събират милиони гледания, съобщава Daily Mail, цитирани от profit.bg.

В клиповете си Кристина представя големите предимства за туристите, които предлагат Сицилия в Италия, Лас Вегас в САЩ, Канкун в Мексико и Япония.

Сицилия, Италия

Страната стартира своята туристическа схема на стойност 50 милиона евро, след като отвори границите си за посетители. Средиземноморският остров ще предлага ваучери за полети с отстъпка, които могат да покрият над половината от разходите.

През уебсайта VisitSicily туристите ще имат достъп до безплатни билети за музеи и ваучери за хотел, които покриват една допълнителна нощувка на всеки три резервирани. Местната власт планира да раздаде общо 400 000 ваучера.

Канкун, Мексико

Канкун в Мексико ще предложи подобни на Сицилия стимули, след като възможоностите за пътуване по света отново са налице. Мащабна кампания, включваща над 200 компании от бранша, ще бъде реализирана в полза на туристите.

Те ще могат да се възползват от две безплатни нощувки на всеки две платени, безплатен престой на до две деца при резервация на двама възрастни и два безплатни дни кола под наем на всеки два платени. Предлагат се и 20% отстъпка в някои тематични паркове, голф игрища и спа центрове.

Канкун вече започва предпазливо да приема туристи, като някои хотели работят с намален капацитет.

Лас Вегас, Невада

Лас Вегас вече отвори за посетители и казината бързо се напълниха, въпреки предупрежденията на здравните експерти. Част от компаниите привлякоха гости, като някои от хотелите раздадоха над 1000 безплатни полета за насърчаване на туризма.

Япония

Страната обяви в края на май, че ще субсидира някои пътни разходи на туристите, но само за вътрешни пътувания.

Планът за 12.5 милиарда долара включва субсидии до 186 долара на ден. Освен това хората могат да си купят предплатени ваучери, които им носят до 20 процента отстъпка за храна, както и за някои развлечения.

Засега тези бонуси не са достъпни за туристи извън Япония, но след отпадане на международните ограничения за пътуване страната може да реши да разшири своите предложения.

Вижте още

Испански мистерии – мумиите

leni

Борисов отлага гледането на промени в концесионния договор за скизона Банско

ivan

Сезонни работници от извън ЕС да могат да работят в България 5 месеца искат хотелиери

ivan

Напишете коментар